- Rutin kontrollerin gebeliğe zararları

Adsense kodları


Rutin kontrollerin gebeliğe zararları

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sat 4 September 2010, 12:32 pm GMT +0200
Kadınlar, normal hayatlarında herhan­gi bir hastalıkla ilgili tedavi ve tetkik­lerini muhtemel bir gebeliğe zararı ol­maması için ne zaman yaptırmalıdır ?


Kadın vücudunda her ay görülen adet döngüsü gerçekleşir. Amacı kadın rahmi­ni her ay gebeliğe hazırlamaktır. Her ay gebeliğe hazırlanan rahim iç tabakası, ge­belik gerçekleşmezse bir kanamayla rahim dışına atılır ki buna adet kanaması den­mektedir. Sonraki ay, yerine taze bir iç ta­baka gelişmeye başlar ve bu kadın adetten kesilene kadar her ay tekrarlayarak aylık döngüler halinde devam eder.
Herhangi bir hastalık nedeni ile tetkik ve­ya ilaç kullanması gereken her kadın, vü­cudunda her ay gebeliğe hazırlık yapıldı­ğını unutmamalıdır.

Bu nedenle tüm ka­dınların bir adet tak­vimi tutmaları ve özellikle adetlerinin başladığı ilk günü bu takvime işaredemeleri gereklidir. İlaç kullanımı veya tet­kik söz konusu olduğunda, bu takvim önemli bir yol gösterici olacaktır.

Genel olarak kadınların muhtemel bir gebeliğe zararı olmaması için, ilaç kul­lanımı ve tetkikler yönünden, adet sonrası dönemi beklemeleri uygundur.

Ayrıca adet günlerinde gecikme varsa bu­nu gittikleri her doktora mudaka bildir­meleri gerekir.

Kendisi için veya bir yakını için refakatçi olarak röntgen odasına girmek zorunda olan kadınlar da, aynı şekilde dikkatli ol­malıdır. Beklenen adet günü kanama baş­lamadıysa röntgen çekilen odaya girme­meleri gerekir.

Ayrıca uzun süreli ilaç kullanıyorlarsa ve­ya ilaca adete yakın bir dönemde başlamışlarsa, adetin geciktiği, doktora bildiril­meli, doktora sormadan ilaca devam edil­memelidir.