- Rasûlüllah’ın Hadîce’yle Evlenmesi

Adsense kodları


Rasûlüllah’ın Hadîce’yle Evlenmesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Hadice
Thu 2 June 2011, 03:32 am GMT +0200
Rasûlüllah’ın Hadîce’yle Evlenmesi

172) Nefise Bint Munye anlatmaktadır:

Rasûlüllah (s.a.v.) Şam dönüşünde, Hadîce, evinin en üst katm-dayken Mekke'ye girdi. Ona gölge yapan iki meleği gördü. O, sağlam karekterli bir kadındı, Hadîce, o sırada, Kureyş kadınlarının soyca en üstünü, onların en zenginiydi. Kavminin her erkeği elinden gelse onunla evlenmek isterdi. Kavminin erkekleri ona dünür olmuşlar ve onun, uğ­runda mallarını sarfetmişlerdi.

Muhammed, Şam'dan döndükten sonra (kendisiyle evlenip evlen­meyeceğini) anlamak için beni ona gönderdi. Ben:

- Muhammed! Seni, evlenmekten alakoyan nedir? diye sordum.

- "Elimde evlenecek param yok" dedi. Ben:

- Madem öyle, sen güzelliğe, mala, şerefe ve denkliğe davet olunsan icabet etmez misin? dedim. Peygamber:

- Kim bu kadın? dedi.

- Hadîce, dedim

- Peki, bu, benim için nasıl olabilir? dedi. Ben:

- Orası benim üzerime vazifedir, dedim. Peygamber:

- O halde ben de dediğini yapmağa, hazırım, dedi.

Gidip durumu Hadice'ye haber verdim. Şu saatte gel diye Rasûlüllah'a (s.a.v.) haber gönderdim. Hadice'nin amcası Amr İbn Esed'e de onun nikâhım kıyması için haber gönderdim.

Amr Ibn Esed geldi. Rasûlüllah (s.a.v.) amcalarının arasında ol­duğu halde gerdeğe girdi. Rasûlüllah Hadice'yle kendisi yirmibeş, Ha-dice'de kırk yaşındayken evlendi.                                           3

Hadice'yi babasının evlendirdiği rivayet edilmiştir. Bu doğru de­ğildir. Çünkü Hadice'nin babası Ficar'dan önce ölmüştü.

Ebu'l-Huseyn İbn Faris, Ebu Talib'in o gün şöyle bir konuşma yaptığını söylemiştir:

Bizi, îbrahim'in zürriyetinden, İsmail'in neslinden, Maadd'in ma­deninden ve Mudar'ın aslından yaratan Allah'a hamdolsun! O, bizi Beyt'inin bakıcısı, Harem'inin idarecisi yaptı. Bize haccedilecek bir Beyt ve içinde emniyet ve huzur duyulacak bir Harem verdi. Bizi, böylece, halkın idarecileri yaptı.

Bu yeğenim Muhammed İbn Abdullah'la kim tartılsa Muhammed ona üstün gelir. Malı az olsa da, mal nedir ki? Mal, geçici bir gölgedir. Eğreti birşeydir. Muhammed, akrabalık (soyluluk) derecesini bildiğiniz kimsedir. O, şimdi kızınız Hadice Bint Huveylid'le evlenmeyi arzu etmektedir. Ona, benim malımdan şu kadar mehir vermiştir.

Vallahi, bundan sonra onun büyük bir haberi ve çok önemli bir durumu olacaktır.

Böylece Rasûlüllah (s.a.v.) Hadice'yle evlendi.

Hadice'nin Varaka İbn Nevfel'le adı çıkmıştı. Fakat aralarında nikâh akdedilmemişti. Daha önce onunla Ebu Hale evlenmişti. Onun adı Hind'di. Onun Malik Îbnu'n-Nebbaş olduğu da söylenmiştir. Hadice'nin Ebu Hale'den Hind ve Hale adında iki erkek çocuğu olmuştur. Hadice, Ebu Hale'den sonra Atık îbn Aiz el-Mahzumi'yle evlenmiş ondanda Hind isimli bir kız çocuğu olmuştur.

Bazıları Atık, Ebu Hale'den öncedir der. Daha sonra da onunla Rasûlüllah (s.a.v.) evlenmiştir. Rasûlüllah'ın (s.a.v.) îbrahim hariç bü­tün çocukları Hz. Hadîce'dendir. [170]


[170] Abdurrahman İbnü’l-Cevzi, Ashâbın Dilinden Peygamberimizin Hayatı, Uysal Kitabevi: 123-124.


ceren
Mon 19 October 2015, 10:55 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim.Rabbim bizlere peygamber efendimiz ve Hz.Hatice gibi olmayı ve Allahın rızasında bir evlilik yapmayı nasip etsin inşallah...

Kevšer
Tue 27 October 2015, 04:34 am GMT +0200
  Ve Aleykümüsselăm ecmain. Bu güzel bilgiler için Rabbim Razı olsun kardeşim. Rabbim tüm evlilik çağında olan kardeşlerimize hayırlı kısmetler nasip eylesin inşaAllah. Amin

Mustafa/Samed
Sun 1 November 2015, 02:48 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Rabbim paylaşım için razı olsun.

besiye7A
Sun 1 November 2015, 03:52 pm GMT +0200
Rabbim tüm evlilik çağında olan kardeşlerimize yardım etsin palaşım için teşekkürler allah razı olsun

fatmakaradere 7B
Sun 1 November 2015, 04:54 pm GMT +0200
Allah bizleri Hz. Hatice ve Peygamberimiz gibi aşk yaşatsın,AMİN...

Bilal2009
Mon 2 November 2015, 12:39 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah . Peygamberimiz'i (sallallahu aleyhi ve sellem) sevmek için O'nu (sallallahu aleyhi ve sellem) tanımamız lazım . Rabbim (celle celalühü) paylaşım için razı olsun.