- Rasûlullah s.a.v. den değişik duâ örnekleri

Adsense kodları


Rasûlullah s.a.v. den değişik duâ örnekleri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 19 January 2012, 02:16 pm GMT +0200
bölüm: 118

 Rasûlullah (s.a.v.)’den değişik duâ örnekleri



3576- Abdullah b. Büsr (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.), babamın yanına misafir olarak gelmişti. Kendisine yemek ikram ettik, ondan yedi sonra kendisine hurma getirildi. Rasûlullah (s.a.v.), hurmayı yiyor ve çekirdeğini iki parmağıyla atıyordu, şahadet parmağı ile orta parmağını birleştirdi ve (Şu’be diyor ki: Hurma çekirdeğinin iki parmakla atılması bu hadisle gösterilmiş oldu.) çekirdeği iki parmağıyla attı sonra kendisine içecek getirildi Rasûlullah (s.a.v.) bundan içti sonra onu sağındaki kişiye verdi. Babam, Rasûlullah (s.a.v.)’in devesinin yularını tutarak “bize duâ et” dedi. Rasûlullah (s.a.v.)’de: “Allah’ım onlara verdiğin rızıkları bereketli kıl onları bağışla onları esirge” diye duâ etti. (Müslim, Eşribe: 27)

Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.

Abdullah b. Büsr’den değişik şekilde de rivâyet edilmiştir.

3577- Rasûlullah (s.a.v.)’in azâdlı kölesi Bilâl b. Yesâr b. Zeyd (r.a.)’den rivâyet edildiğine göre Rasûlullah (s.a.v.)’den şöyle buyurduğunu bize aktarmıştır: “Her zaman diri ve hiç kimseye ihtiyacı olmayan kendisinden başka ilah bulunmayan O büyük Allah’tan bağışlanma diler ve tevbe ederim derse savaştan kaçmış olsa bile Allah onu bağışlar.” (Ebû Dâvûd, Salat: 17)

 Tirmizî: Bu hadis garib olup sadece bu şekliyle bilinmektedir.


Bilal2009
Mon 8 April 2019, 02:01 pm GMT +0200
Esselamü aleyküm Rabbim bizleri Peygamberimizin yolundan ayırmasın Rabbim paylaşım için razı olsun

ceren
Mon 8 April 2019, 03:04 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim bizleri peygamber efendimizin yolunda giden onun dualarını eden ve feyze erisen kullardan olalim inşallah. ..

Sevgi.
Tue 16 April 2019, 04:01 pm GMT +0200
Aleyküm selâm. Peygamber Efendimizin yolundan giden elbet Rabbimizin rızasına nâil olur. Rabbim bizleri Peygamber Efendimizin yolundan hiiiç ayırmasın inşaAllah