- Ramazan Ayını Nasıl geçirmeliyiz

Adsense kodları


Ramazan Ayını Nasıl geçirmeliyiz

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
YBNGL
Thu 19 August 2010, 04:45 pm GMT +0200
Ramazan Ayını Nasıl geçirmeliyiz
Kur’an ayı olan Ramazan ayında öncelikle Kur’an okumalıyız. Daha sonra hadis-i şerifler ve Allah Resulü’nün hayatını anlatan kitaplar öncelikle okumamız gerekenler olmalı. Ramazan ayı Kur’an ayı; bu nedenle Kur’an-ı hiç elden bırakmamalıyız. Kur’an’ı Kerim’i okurken mealini de ihmal etmemeliyiz. Maneviyatın yükseldiği oruçlu günlerde özellikle iki şeyin ön plana çıkması gerekir. Okuduğunuz ayetleri derinlemesine düşünerek ve bu konudaki hadisleri öğrenerek Kur’an’ın ve Peygamber Efendimiz (sas)’in sosyal hayata bakışını öğrenebiliriz. Pek çok meşgalenin yanında, insanlara bir şeyler anlatmakla kendini mükellef addeden kimselerin, bir konuyla ilgili ayet ve hadisi bir arada bulması zordur. Muhittin Akgül’ün kaleme aldığı Ayetler ve Hadisler Işığında Hayatımız (2 cilt) (Işık Yayınları) adlı eser bu sorununuzu çözmeye yetecektir. Resulullah (sas)’in hayatı bizler için birer örnek teşkil eder. Efendimiz’e yol gösteren Kur’an, şaşkınlık yaşayan kavmine karşı, nevzuhur bir nebi olmadığını söylemesini tavsiye ediyor. Allah Resulü’nün çile üstüne çileyle yoğrulan hayatlarına vâkıf olmak ve aynı zamanda günün problemlerine karşı çözümler bulmak bizlerin elinde. Reşit Haylamaz’ın Güller ve Dikenler’i (iki cilt) (Işık Yayınları) bu açıdan önemli. Gülleri ve dikenleri tespit etme, tanıma hayata bakış açımızı yönlendirecek ve Ramazan’ımızı daha da bereketlendirecektir.
Alıntı

ehlidunya
Sat 21 August 2010, 09:55 pm GMT +0200
ALLAH RAZI OLSUN İNŞALLAH HAYIRLI BİR ŞEKİLDE İDRAK ETMEYİ NASİP ETSİN

YBNGL
Sat 21 August 2010, 10:06 pm GMT +0200
Amin... inşaAllah kardeşim...

yagmur_7-c
Fri 27 June 2014, 02:59 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
İnşAllah bizlerde Ramazan'ımızı hayırlı ve güzel geçiririz..Allah c.c. razı olsun...İNŞALLAH ecmain hocam..

MEHMET/8/A/ENES
Fri 27 June 2014, 04:41 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuh ve mağfiratuhü, Allah Azze ve Celle cümlemize merhamet eylesin. Bu Ramazan' ulaştıran Rabbimize sonsuz hamd olsun.Paylaşım için Allah Teâlâ razı olsun.

hafiza aise
Fri 27 June 2014, 04:58 pm GMT +0200
Aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuh ; kaynaklar verilmesi çok faydalı olmuş. Senede bir kere gelen bu mübarek ayı geçip gitmeden, sonradan pişman olmadan değerlendirmeliyiz. Dualarda müslüman kardeşlerimizide unutmayalım inşallah.

RAMAZAN 7/D
Sun 28 December 2014, 10:14 am GMT +0200
Ramazan ayında Kur'an-ı Kerim'i elimizden hiç bırakmamalı ve mukabelelere katılmalıyız.Tabi Kur'an-ı Kerim'i okurken ne okuduğumuzu anlayarak anlamını bilerek okumalıyız.Peygamber Efendimiz (S.A.V) bu dünyadan öbür dünyaya geçmeden önceki ramazan ayında Cebrail (A.S) ile Kur'an'ı her ramazanda 1kez okurken bu ramazanda 2 kez baştan sona karşılıklı okumuşlardır.