- Pırıl Pırıl Cıvıl Cıvıl

Adsense kodları


Pırıl Pırıl Cıvıl Cıvıl

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Tue 6 July 2010, 06:44 pm GMT +0200
PIRIL PIRIL, CIVIL CIVIL EĞİTİM KURUMLARIMIZ


Prof. Dr. M. Es'ad COŞAN



Değerli ve gayretli kardeşlerimizin kesif ve fedakâr çalışmaları ile hazırladıkları çeşitli eğitim kurumlarını açmakla mutluyuz bu haftalar... En son olarak şirin Antalya!.. Sayıları yirmiyi aşmış bulunuyor okullarımızın, elhamdü lillâh...

Önümüzdeki yıl sayı daha da artacak; kendi temiz, güzel, güzide müesseselerimizde okutacağız sevgili yavrularımızı... İnşaallah, maddî ve mânevî şartları sağladığımız an, kendi üniversitemizi de açmak niyetindeyiz. Anaokullarından yüksek tahsil kurumlarına kadar tam ve mükemmel, tutarlı ve ciddî, çağdaş ve ileri bir öğretim ve eğitim silsilemiz oluşacak; çocuklarımız millî ve mânevî değerlerimize bütün kalbi ile bağlı, terbiyeli, seciyeli, ahlâklı, bilgili, görgülü, temiz, titiz, çalışkan, yararlı, başarılı, olumlu, sevimli, olgun, saygın, erdemli yüce kişiler olacaklar; yüzümüz gülecek, gönlümüz şenlenecek, içimiz açılacak, gözümüz arkada kalmayacak. İlim, irfan ve iman meş'alemizi çok iyi eğitilmiş, emin ellere tevdî edeceğiz.

Lütfen bu eğitim ve öğretim kurumlarımıza bütün tâkat ve gayretinizle yardımcı ve destek olunuz! Çocuklarınızı kendi okullarımıza yazdırınız! Kendi çocuğunuz yoksa, başka fakir fakat çalışkan ve terbiyeli çocukların tahsil masraflarını yükleniniz! Milletimiz böyle ilerleyecek, güçlükleri böyle yeneceğiz, hürriyet ve istiklâlimizi böyle koruyacağız; çağa damgamızı vuracak, tüm güzellik ve başarılara biz imza atacağız, diğer milletlere biz yol göstereceğiz.

Bulunduğunuz yörede bizim bir kurumumuz yoksa hemen kolları sıvayın, kreş ve anaokulu açın, kolej kurun, vakıflarımızı, dernek çalışmalarımızı öğrenin, şubelerini açın! AKRA radyomuzu dinleyin, başkaları da rahatça dinlesin diye yansıtıcı cihaz kurulmasını sağlayın! Elhamdü lillâh şimdi 130-140 il, ilçe ve beldede özel yansıtıcı koyarak, değerli yayınlarımızı halkımıza iletmek mümkün oldu. Siz de bu mutlu kervana katılın!..

Dergilerimizi de mutlaka okuyun ve tanıtın:

1. Kadın ve Aile,

2. İslâm,

3. İlim ve Sanat,

4. Panzehir...

Hepsi birbirinden güzel ve yararlı yayınlarına başarı ile devam ediyorlar. Türkiyemizin en çok okunan, en sevilen, en devamlı, en başarılı, en ciddî, en ahlâkî, en İslâmî yayınları bunlar... Çok hayırlı, çok sevaplı hizmetler veriyor, güzel sonuçlar alıyoruz.


Madem geldik, biraz çevreyi görelim dedik, Antalya'nın meşhur Kemer tatil kasabasına doğru deniz kenarlarında bir gezi yaptık. Yaz mevsimi geçmiş, ortalık nisbeten tenhalaşmış, ama yine yüreğimiz parçalandı. Kıyılarımız tamamen yağmalanmış, hem de gayrimüslim ve yabancıların yararına!.. Bu ülkenin hakîkî sahipleri şehid çocukları, milliyetçi, muhafazakâr, dindar, takvâlı, ihlâslı, imanlı kimseler için, utanmadan gidilecek, İslâm'ın emir ve yasakları çiğnenmeden dinlenilecek tek bir yer bile bırakılmamış bizim gibilere... Hep yabancılar gezip tozuyor, gülüp eğleniyor, ülkemiz adetâ istilâ altında... Yazıklar olsun kendi milletinin rahat, sıhhat, huzur ve refahını düşünmeyen, en güzel diyarları yabancılara, çıplaklar kamplarına peşkeş çekenlere!..

İyi yetiştirilmemiş, dinsiz, şuursuz, duygusuz, sorumsuz, şaşkın, azgın idareciler her şeyi mahv ü perişan etmişler.


Gelin bütün bunlardan ibret alalım, yurdumuza sahip çıkalım, haksızlıkları durduralım, haklarımızı koruyalım, kendi ülkemizde kendimiz hakim olalım, atalarımızın emanetlerini onların can düşmanlarına kaptırmayalım!.. Çocuklarımıza güzel ve mükemmel bir vatan bırakalım, güzel ve mükemmel bir eğitim ve öğretim vererek iyi bir istikbal hazırlayalım!..


Kadın ve Aile, Ekim 1996