- Peynir Kremalı Zeytinli Ekmek

Adsense kodları


Peynir Kremalı Zeytinli Ekmek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafizvuslat
Sat 10 October 2009, 04:14 pm GMT +0200





Malzemeler :  

325 gr un
Yarım küp yaş maya
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
75 ml zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
75 gr çekirdekleri ayıklanmış zeytin

Krema İçin:

200 gr labne peyniri
3 çorba kaşığı süt kreması
Yarım tatlı kaşığı nane
1 çorba kaşığı fesleğen

 
Hazırlanışı:

Unu derin bir kaba alıp ortasına bir çukur açın. Maya, 100 ml ılık su ve şekeri küçük bir kasede karıştırın. Ardından çukurun içine dökün. Üzerine un serpin. Kabın üzerine bir bez örterek 15 dakika ılık bir ortamda bekletin. Bekleme süresinin ardından kaba yağ ve tuz ekleyip karışımı pütürsüz bir hamur halini alıncaya kadar yoğurun. Tekrar üzerini örterek 40 dakika dinlendirin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. 50 gr zeytini kıyın. 1 tatlı kaşığını una bulayıp hamura ekleyin.

Hamuru yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabının içine yerleştirin. Kalan zeytinleri üzerine bastırarak hamura gömün. Fırına verip 30 dakika kadar pişirin. Krema için peynir ve süt kreması karıştırın. Tuz, nane ve fesleğenle tatlandırın. Zeytinli ekmeği peynirli krema eşliğinde servis yapın.

 



Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alıntılıdır ( Tariflerde kullanılan resimler farklı kaynaklardan görsel amacı zenginleştirmek için alınmış olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeşlerimize tavsiye eder başarılarının devamını Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teşşekkürlerimizi sunarız.

Tarifbul.net