- Peygamberimizin Münafıkları Haber Vermesi

Adsense kodları


Peygamberimizin Münafıkları Haber Vermesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 30 December 2009, 09:46 pm GMT +0200
Peygamberimizin Münafıkları Haber Vermesi


Beyhakî, îbn-i Mes´ud´un şöyle dediğini rivayet eder: "Peygamber (s.a.v.), bir gün bizlere irad buyurduğu hutbesinde dediler ki: "Ey in sanlar! Sizin içinizden bazıları, gerçekten münafıktır! Şimdi ben, kimin adını söylersem, o kişi muhakkak ayağa kalksın!" Peygamberimiz, böyle buyurduktan sonra, "Ey fülan kalk, ey fülan kalk!" diye bazı isimler söyledi ve bu isimleri saymaya, otuz altıya kadar devam etti." [8]

îbn-i Sa´d, Sabit el-Bünani´den şöyle nakleder; "Münafıklar bir a-raya gelip kendi aralarında bazı konuşmalar yaptılar. Rasulullah (s.a.v.) de buyurdu ki: "İçinizden bazıları, bir araya gelip şöyle şöyle şeyler ko nuştular. Bu bir münafıklıktır. Binaen aleyh, kalkıp Allah´a tevbe edi niz! Sizin için ben dahi istiğfar edivereyim." Peygamberimizin böyle buyurmasından sonra, hiç kalkan olmadı. Peygamberimiz de sözünü üç defa tekrar etti ve hiddetlenerek dedi ki; "Ya kalkarsınız, ya da ben siz leri teker teker isimlerinizle söylerim!" Yine de kalkan olmayınca Pey gamberimiz: "Kalk ya fülan, kalk ya fülan!" diye onları isimleriyle söyledi. Onlar da utanarak ve yüzlerini örterek ayağa kalktılar." [9]

Ahmed, sahihtir kaydiyle Hakim ve Beyhakı îbn-i Abbas´tan şöyle rivayet ederler: "Bir gün Peygamber (s.a.v.), ashabından bazıları ile, odalarından birinin gölgesinde oturmakta idi. Gölge de çekilmek üze reydi. Bu sırada buyurdular ki: "Hemen az sonra buraya, şeytanın iki gözüyle bakan bir adam gelecek. Ona hiçbir şey söylemeyiniz!" Az sonra gök gözlü bir adam geldi. Peygamberimiz kendisine dedi ki: "Sen bana hangi sebeble sövmektesîn?" Yine senin gibi yanındaki arkadaşların hangi sebeble bana sövüp durdular?" Adam hiç sesini çıkarmadan o a-damlarm yanma gitti ve onları alarak Peygamberlerimiz´in yanına ge tirdi. Hep beraber, Peygamberre sövmediklerine dair yemin ettiler. Bu sebeble de aşağıda meali sunulan ayet-i celile nazil oldu:

"Allah onların hepsini dirilttiği gün, size yemin ettikleri gibi, O´na yemin ederler; kendilerine bunun bir yarar sağlıyacağmı sanırlar. Dik kat ediniz, onlar şüphesiz Yalancılardır." [10]




[8] Bunu bu şekilde Imâm-ı Ahmed de şu senedle rivayet etmiştir: Ahmed dedi: Bize Vekî´ hadis olarak söyledi, ona Süfyân Seleme´den, o Ayyâd´dan, o babasından, o da ibn-i Mes´ûd´dan hadis olarak söylemiştir."

[9] Ömer durumu öğrenince, onlardan birine: "Benimle bir daha konuşma!" demiş tir.

[10] Mezkûr hadîsi, İbn-i Ebu Hatim, Ibn-İ Cerîrde rivayet etmişlerdir.

Celaleddin es-Suyuti, Peygamberimizin Mucizeleri ve Büyük Özellikleri, Uysal Kitabevi: 2/197-198.


RAMAZAN 7/D
Thu 9 April 2015, 04:46 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü . Nifakı isbat edilen bir kişinin, tevbeye çağrılmadan öldürülmesi caizdir. Zaten böyle kimselerin tevbe etse bile tevbesi kabul edilmez. Çünkü münafıklar, nifakları ortaya çıkmadan önce, kalben İslam'ı kabul etmedikleri halde, Müslümanların kendilerini öldürmelerinden çekinerek, dilleriyle iman ettiklerini söyleyen kimselerdir. Kur'an-ı Kerim'de münafıklardan şu şekilde bahsedilmiştir :

''İnsanlardan öyleleri vardır ki: 'Biz Allah'a ve ahiret gününe iman ettik' derler; oysa inanmış değillerdir.'' (Bakara Suresi, 8)

''(Sözde) Allah'ı ve iman edenleri aldatırlar. Oysa onlar, yalnızca kendilerini aldatıyorlar ve şuurunda değiller. ''(Bakara Suresi, 9)


saniye
Thu 9 April 2015, 05:10 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Peygamberimizin münafıkları haber vermesi de bir mucizedir. Bu konuda şu hadisi şerif aklıma geldi. Münafığın alâmeti üçtür: konuştuğunda yalan söyler, söz verdiğinde yerine getirmez, emanete ihanet eder.

HALACAHAN
Tue 8 November 2016, 10:07 pm GMT +0200
Rabbim munafikliktan ve böyle insanların şerrinden korusun ..

Bilal2009
Fri 30 November 2018, 11:31 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri Peygamberimiz in yolundan ayırmasın Rabbim paylaşım için razı olsun

ceren
Fri 30 November 2018, 02:52 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm. Rabbım razı olsun paylaşım dan kardeşim...

melda 6D
Fri 30 November 2018, 05:32 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Rabbim hakkıyla müslüman olmayı nasip etsin inşallah

Sevgi.
Sat 1 December 2018, 12:03 am GMT +0200
Aleyküm Selam.  Rabbim bizleri Razı olmıcağı her türlü şeyden uzak duranlardan eylesin inşaAllah

ZeynepZehra
Sat 1 December 2018, 12:25 am GMT +0200
Ancak onlardan ilimde derinleşenler ile mü'minler, sana indirilene ve senden önce indirilene inanırlar. Namazı dosdoğru kılanlar, zekatı verenler, Allah'a ve ahiret gününe inananlar; işte bunlar, Biz bunlara büyük bir ecir vereceğiz. (NİSA SÜRESİ-162) Bu ilimleri sayesinde emeğe geçenlereden Allah razı olsun. Büyük ecilerden alanlardan olmanız duasıyla...