- Peygamberimizin Cuma Gününü Ve O Gündeki Duaların Kabul Olunduğu Saati Görmesi

Adsense kodları


Peygamberimizin Cuma Gününü Ve O Gündeki Duaların Kabul Olunduğu Saati Görmesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 30 December 2009, 07:39 pm GMT +0200
Peygamberimizin Cuma Gününü Ve O Gündeki Duaların Kabul Olunduğu Saati Görmesi


Bezzâr, Ebu Yâlâ, Taberanî ve îbn-i Ebu´d-Dünya iyi tarikler ile Enes´teû şöyle rivayet ederler: Peygamber (s.a.v.) buyurdu: "Cebrâîl bana geldi, elinde bir ayna vardı. Bembeyaz parlayan bu aynanın içinde siyah bir nokta vardı. Bunun sırrını ondan sordum. O da dedi ki: "Bu, Cum´a, Günüdür. Rabbin bunu sana ve senin ümmetine bir bayram olarak lut-fetmektedir." Ben daha sonra: ´Peki bu siyah nokta nedir?" diye sordum. Cebrâîl de: "Bu da, Cum´a Günündeki duaların kabul olunduğu saate işarettir11 dedi. [9]






[9] Zehebî der ki: Bu, meşhur bir hadistir, pek çok yollardan rivayet edilmiştir. İmâm Abdullah bin Ahmed, İmâm Muhammed bin Idris onu tahrîc etmişlerdir. Ayrıca Kadî Ebu Ahmed el-Assâl da onu tahrîc etmiş ve: "Bu rivayetin bu kadar çok yolları vardır ve bunlar birbirini destekleyip kuvvetlendirmektedir" demiştir.

Celaleddin es-Suyuti, Peygamberimizin Mucizeleri ve Büyük Özellikleri, Uysal Kitabevi: 2/170.


halim
Wed 26 August 2015, 06:28 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; ebrâîl bana geldi, elinde bir ayna vardı. Bembeyaz parlayan bu aynanın içinde siyah bir nokta vardı. Bunun sırrını ondan sordum. O da dedi ki: "Bu, Cum´a, Günüdür. Rabbin bunu sana ve senin ümmetine bir bayram olarak lut-fetmektedir." Ben daha sonra: ´Peki bu siyah nokta nedir?" diye sordum. Cebrâîl de: "Bu da, Cum´a Günündeki duaların kabul olunduğu saate işarettir.İnşaallah o dua vaktini yakalayanlardan oluruz .

Allah razı olsun