- Peygamberimizin Alemlere Rahmet Olarak Gönderilmesi

Adsense kodları


Peygamberimizin Alemlere Rahmet Olarak Gönderilmesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Mon 4 January 2010, 06:23 pm GMT +0200
Peygamberimizin Alemlere Rahmet Olarak Gönderilmesi


Peygamberimiz (s.a.v.), bütün âlemlere hattâ kâfirlere bile rahmet olarak gönderilmiş ve gerçekten rahmet olmuştur. Nitekim Peygambe rimiz gönderildikten sonra, kâfirlerin bu dünyâdaki azabları da te´hîre uğratılmıştır. Daha önceleri peygamberlerini yalanlıyan kavîmlerin a-zablannm acele verildiği gibi, azabları verilmez olmuştur.

Bu hususta yüce Rabbimiz, Kerîm Kitâbı´nda şöyle buyurmaktadır: "Ey Muhammed, biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik!" [51]Bu âyet-i kerîme ile ilgili olarak Ibni Abbas hazretleri şöyle de miştir: "Her kim Muhammed (a.s.)´a îmân ederse, Muhammed (a.s.)´m onun hakkındaki rahmet oluşu, dünyâda ve âhirette tamamlanmış olur. Eğer îmân etmeyecek olursa, daha önceki ümmetlerin derhal uğradık ları azaptan afiyet bulmuş, dünyâdaki azabı âhirete te´hîr edilmiş olur."

Yüce Allah, bir âyet-i celîlesinde de şöyle buyurmaktadır: "Sen on ların içinde bulunduğun müddetçe, Allah onlara azâb edecek değildir." [52]

Ebû Nuaym´in Ebû Umâre´den rivayetine göre, Peygamber (s.a.u.), bir hadîslerinde şöyle buyurmuştur:

"Allah Teâlâ beni, gerçekten bütün âlemlere rahmet ve müttekî kulları için de bir vesîle-i hidâyet olarak göndermiştir!"

(Bu husustaki hadislerin biri de şöyledir: "Ben ancak, bir rahmet ve hidayetim!" Diğer bir rivayet ise şu şekilde gelmiştir: "Allah beni, gerçekten bir rahmet ve hidayet olarak göndermiştir! Bazı insanlar be nim sayemde en yüksek derecelere yükselir, bazıları da yine benim se bebimle en aşağı derekelere yuvarlanır.")

Müslim´in Ebû Hüreyre´den rivayeti ise şöyledir: "Ben ancak bir rahmet olarak gönderildim, yoksa azab olarak gönderilmedim!"[53]




[51] Enbiya suresi, 107

[52] Enfa! suresi, 33

[53] Celaleddin es-Suyuti, Peygamberimizin Mucizeleri ve Büyük Özellikleri, Uysal Kitabevi: 2/367-368.


yagmur_7-c
Tue 13 May 2014, 04:54 pm GMT +0200
         Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatühü;

"Ey Muhammed, biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik!"
Ancak o olmasaydı biz bir hiçiz... Allah celle celahü diyor ki: ''O olmasaydı Adem'i yaratmazdım'diyerek Allah celle celalühü katında Peygamber efendimiz Muhammed Mustafa (sallahu aleyhi ve sellem)in ne kadar önemli olduğunu gösteriyor... İnşAllah bizler de Allah c.c. katında peygamber efendimiz(sav)kadar olmasa da bir yere sahip oluruz...

RAMAZAN 7/D
Tue 31 March 2015, 05:53 pm GMT +0200
Ve Aleykümüs Selam ve Rahmetullahi ve Berekatühü .
Yüce ALLAH Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) ' i alemlere rahmet insanlara bir kurtuluş kapısı açması için göndermiştir . Yüce ALLAH Peygamber Efendimiz olmasaydı Hz. Adem i yaratmayacağını söylüyor  bu da Peygamber Efendimizin Yüce ALLAH katındaki değerini ortaya koyuyor .

melda 6D
Tue 31 March 2015, 06:01 pm GMT +0200
Selamun  Aleykum
Yüce Rabb 'imiz peygamber efendimizi alemlere rahmet olarak göndermiştir. Hz Muhammed (s.a.v) Allah 'ın  kulu ve elçisidir. Hz Adem 'i Allah peygamberimiz ismini söylemesiyle affetmiştir.

ceren
Mon 7 December 2015, 10:23 pm GMT +0200
Aleykumselam.Peygamber efendimiz alemlere rahmet olarak gonderilmistir.Tum muslumalara rehber olarak gonderilmistir.Rabbim bizleri onun sefaatine nail eylesin insallah....

Bilal2009
Tue 8 December 2015, 06:12 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah.  Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) yalnız bizlere değil her şeye rahmet olarak gönderilmiştir.  Bu konu beni çok etkiledi gerçekten . Rabbim (celle celalühü) paylaşım için razı olsun.

halim
Tue 8 December 2015, 01:52 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; İnşaallah, Ey Muhammed, biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik!" [51]Bu âyet-i kerîme ile ilgili olarak Ibni Abbas hazretleri şöyle de miştir: "Her kim Muhammed (a.s.)´a îmân ederse, Muhammed (a.s.)´m onun hakkındaki rahmet oluşu, dünyâda ve âhirette tamamlanmış olur. Eğer îmân etmeyecek olursa, daha önceki ümmetlerin derhal uğradık ları azaptan afiyet bulmuş, dünyâdaki azabı âhirete te´hîr edilmiş olur."Bu ayete binaen Efendimizi her daim baş tacı yapar onun yolundan gidenleden oluruz.

Allah razı olsun

mevlüde06
Tue 8 December 2015, 05:30 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik.
Üzerinde düşünülmesi gereken çok derin bir ayet aslında...
Allah razı olsun Sumeyye abla.çok güzel bir yazıydı.

Alican 7-B
Tue 8 December 2015, 07:43 pm GMT +0200
Selamun aleyküm
وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِينَ
 (Ey Muhammed!) Seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik
.
Sözüme bu ayet ile başlamak istedim. O gelince tüm dünya değişdi ona karşı gelenler bile artık herkes birbirine iyi davranmaya başladı. İyilik yapmaya başladı. Allah'a her gün dua etmeliyiz. Bize Hazreti Muhammed'i gönderdiği için.
Çünkü o bize en güzel yolu gösterdi. O bizi Allah'a yaklaştırdı
.

fatmakaradere 7B
Tue 8 December 2015, 09:07 pm GMT +0200
im Muhammed a.s.´a iman ederse, Muhammed a.s.´m onun hakkındaki rahmet oluşu, dünyâda ve âhirette tamamlanmış olur. Eğer îmân etmeyecek olursa, daha önceki ümmetlerin derhal uğradık ları azaptan afiyet bulmuş, dünyâdaki azabı âhirete te´hir edilmiş olur.

Edanur 8/D
Tue 8 December 2015, 09:43 pm GMT +0200
Aleykümüsselam
Allah Miladi 571 yılının 20 Nisan’ında, kameri aylardan Rebiu’l-evvel ayının 12. gecesi sabaha karşı âlemlere rahmet olarak gönderdi. Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle Yüce Allah bu müjdeyi bizlere şöyle veriyor: “ (Ey Resûlüm!)Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik..buyrullmuştur
Allah c.c razı olsun

Zehra 8/C
Tue 8 December 2015, 09:48 pm GMT +0200
Peygamberimiz (s.a.v)bütün alemlere hatta kafirlere bile rahmet olarak gönderilmiş ve gerçekten rahmet olmuştur. Paylaşım için Allah Razı Olsun.