- Peygamber Efendimizin Allaha sığındıkları

Adsense kodları


Peygamber Efendimizin Allaha sığındıkları

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
akmina
Mon 8 March 2010, 10:42 pm GMT +0200
1- Allah’ım! Hazineleri senin kudretinde olan her türlü hayrı isterim ve hazineleri senin kudretinde olan her şerden sana sığınırım. (Hákim)

Peygamberimizin bu yalvarışı, az cümleyle çok şey anlattığı en güzel yakarışlardandır. Öyle ya, her türlü iyilik de, kötülük de yüce Allah’ın izniyle değil mi? Öyleyse bilmediğimiz her kötülükten O’na sığınmak ve sınırlarını bilmediğimiz her iyilik için de O’na yönelmek en doğru olanı değil mi? Şunu da belirtelim. Allah şerri yaratır, ama şerrin kullanılmasından razı olmaz. İyiliği de yaratır ama iyiliğin kullanılmasından razı olur.

2- Allah’ım! Kötü günden, kötü geceden, kötü saatten, kötü arkadaştan, evimin yakınındaki kötü komşudan sana sığınırım. (Tabarani)

Günün ve gecenin bizatihi kötüsü olmaz. Ama gelecek gece veya gündüzlerin hangisinin kötü şeylere gebe olduğunu sadece yüce Allah bilir. Peygamberimiz bu anlamda gece ve gündüzün şerrinden Allah’a sığınmıştır.

3- Allah’ım! Hilekár dosttan sana sığınırım. O (sözde) dost ki, bana dost bakışıyla bakar! Halbuki kalbiyle her an beni kontrol eder. Benim iyi bir iş yaptığımı görürse onu örter. Benim kötü bir işimi ve hatamı görürse hemen etrafa yayar.

Dostlar üç türlüymüş. Birincisi gerçek vefalı dost: İyi ve kötü günde yanınızda olur, siz yüceldiğinizde sevinir, düştüğünüzde üzülür. İkincisi, menfaat için yanınızda olan dosttur: Vefasızdır. Siz iyi olduğunuzda yanınızdadır, düştüğünüzde uzağınızdadır. Üçüncüsü ise yukarıdaki hadiste anlatılan dosttur: Hilekárdır, münafık ruhludur.

ceren
Sat 3 February 2018, 05:41 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Rabbim bizleri onun yolunda giden ,ona sığınıp tevekkül eden ,ve her hali ile hayrı bekleyen kullardan olalım inşallah...

Bilal2009
Sun 4 February 2018, 12:25 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri Peygamberimiz in ettiği duaları edenlerden eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun.

Sevgi.
Sun 4 February 2018, 12:47 am GMT +0200
 Aleyküm Selam. Mevlam bizleri Peygamberimizin yolundan hakkıyla gidebilmeyi nasip etsin inşaAllah