- Periton diyalizine giren hastanın abdesti ne zaman bozulur?

Adsense kodları


Periton diyalizine giren hastanın abdesti ne zaman bozulur?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Fri 13 February 2015, 07:45 pm GMT +0200
Periton diyalizine giren hastanın abdesti ne zaman bozulur?

Periton diyalizi böbrek yetmezliği hastalığında kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemle karın boşluğuna bir katater yerleştirilir. Bu kataterden verilen diyaliz sıvıları ile karın boşluğu doldurulur. Karın zarı bir filtre görevi görür. Kandaki zararlı madde ve fazla sıvılar karın boşluğundaki sıvıya geçer. Bu sıvının boşaltılması ile vücutta biriken fazla sıvı ve zehirli maddeler vücuttan atılır.

Yukarıda izah edildiği şekliyle Periton Diyalizi uygulanan böbrek hastalarının karın boşluğuna verilen ve daha sonra dışarı atılan sıvılar vücuttaki dinen pis sayılan bir nesnenin dışarıya çıkması hükmündedir. Bu itibarla, idrardan korunma hususunda gösterilen titizliğin, bu su için de gösterilmesi gerekir. Mezkur sıvının anlatıldığı şekilde vücut dışına çıkışı veya çıkarılışı, normal hallerde vücuttan dışarı çıkan dinen pis bir maddede olduğu gibi abdesti bozar. Elbiseye veya bedene bulaşması halinde bu kısmın yıkanması gerekir (Kasani, Bedaiu’s-Sanai’, 1, 119, Merğinani, el-Hidaye, 1, 15).


Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

HALACAHAN
Sun 4 September 2016, 07:37 pm GMT +0200
Periton diyaliz ile tedavi  olan hastalar cihalarin değiştirilmesi sirasinda eğer üste falan degiyorsa  kıyafetin değiştirilmesi gerekir ..Sonuç itibarinile  o bölge necis oluyor .

Bilal2009
Sun 4 September 2016, 10:26 pm GMT +0200
Esselamü aleyküm ve rahmetüllah. Bu tedavide vücuttan necis olan şeyler çıktığı için abdest bozuluyor. Rabbim paylaşım için razı olsun.

Sevgi.
Mon 5 September 2016, 03:18 am GMT +0200
  Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Bu gibi durumlarda temizliğe dikkat edenlerden oluruz inşaAllah. Bilgiler için Allah ( c.c ) Razı olsun.