- Pandispanyali Tatli

Adsense kodları


Pandispanyali Tatli

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafizvuslat
Thu 10 September 2009, 03:41 pm GMT +0200



Malzemeler :


Pandispanyası için :

2 adet yumurta
1.5 kahve fincanı şeker
1/2 kahve fincanı süt
1/2 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 kahve fincanı un
Şerbeti için :
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker

Kreması için :

3 su bardağı süt
1 kahve fincanı un
1.5 kahve fincanı şeker

Üzerine :

1 poşet krem şanti
Dövülmüş ceviz


Yapılışı :

Kreması için, orta boy tencereye süt ve unu koyup kaynayana kadar arada karıştırarak pişirin. Şekeri ekleyip sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirip soğumaya bırakın. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına kaldırın.
Pandispanyası için, cam bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpürünceye kadar mikserin yüksek hızında çırpın. Süt ve yağı ekleyip biraz daha çırpın. Ayrı kapta elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Yaplanmış orta boy borcamda pişirin.
Fırından çıktıktan 2-3 dk sonra, bir kapta karıştırdığınız soğuk su ve şekeri kekin üzerine kaşıkla dökün. Kremayı mikserle çırptıktan sonra şerbetli kekin üzerine yayın. Kremanın üzerine krem şantiyi sürün. Buzdolabında soğuttuktan sonra dövülmüş cevizle süsleyip servis yapın.
Afiyet bal şeker olsun.



Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alıntılıdır ( Tariflerde kullanılan resimler farklı kaynaklardan görsel amacı zenginleştirmek için alınmış olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeşlerimize tavsiye eder başarılarının devamını Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teşşekkürlerimizi sunarız.

Tarifbul.net