- Pancar Turşusu

Adsense kodları


Pancar Turşusu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafizvuslat
Wed 14 October 2009, 03:07 pm GMT +0200





Malzemeler :  

1 kg küçük körpe pancar
3 diş sarmısak
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz

 
Hazırlanışı:

Pancarların yeşil yapraklarını kesin. Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz. Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayın. Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayın.
Haşlanan pancarları daha sıcak'ken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın. Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün ve kavanoza yerleştirin. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün.

Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın. Oda sıcaklığında 2 gün beklettkten sonra kullanbilirsiniz.

 




Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alıntılıdır ( Tariflerde kullanılan resimler farklı kaynaklardan görsel amacı zenginleştirmek için alınmış olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeşlerimize tavsiye eder başarılarının devamını Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teşşekkürlerimizi sunarız.

Tarifbul.net