- Özbek Pilavı

Adsense kodları


Özbek Pilavı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafizvuslat
Sun 11 October 2009, 05:21 pm GMT +0200





Malzemeler :  

• 500 gr pirinç ( 2,5 bardak)
• 500 gr koyun budundan kuşbaşı
• 3 orta boy havuç
• 3 orta boy soğan
• 4 yemek kaşığı yemeklik yağ
• Tuz- karabiber- bahar- tarçın  


Hazırlanışı:

1. Eti üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyun. Kaynamaya başlarken köpüğünü alın ve kısık ateşte pişirin. Etler yumuşayınca bir kevgirle alarak bir kaba çıkartın ve ölçülü yağın içinde kavurun ve ince doğranmış soğan, kibrit biçiminde doğranmış havuçları katıp karıştırarak kavurmaya devam edin.

2. Yukardaki karışıma 5 bardak su veya et suyu ve yeterince tuz koyup kaynatın. 30 dk sıcak suda bekletilmiş pirinci süzüp içine atın. Hafif ateşte suyunu çektirip üzerine bir peçete örterek demlendirin. Sonra da çeşitli baharatı koyup karıştırın.  



Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alıntılıdır ( Tariflerde kullanılan resimler farklı kaynaklardan görsel amacı zenginleştirmek için alınmış olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeşlerimize tavsiye eder başarılarının devamını Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teşşekkürlerimizi sunarız.

Tarifbul.net

sümeyra
Mon 14 July 2014, 10:25 am GMT +0200



        Özbek pilavi için buralarda esmer pirinç kullanılıyor ve bir baş sarımsak pilavın içine kabuklu olarak gömülüyor.Burada yapılan özbek pilavı, ana yemek olarak tüketiliyor.Afiyet şifa olsun inşaallah..

ykpcn
Mon 14 July 2014, 11:34 am GMT +0200
Özbek pilavi bizim pilavımızdan farklı.İçine havuç,soğan,karabiber ve tarçın konuyormuş.Ama yinede çok güzel duruyor.