- Oyun Ve Eğlenceler

Adsense kodları


Oyun Ve Eğlenceler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
seymanur K
Fri 21 October 2011, 05:51 am GMT +0200
Oyun Ve Eğlenceler


Eğlenceler, insanı düşünmekten ve ibret almaktan meşkul eden gerçek bir hakikati olmayan her şeydir. Oyun ise tiyatro, komedi, şarkı ve benzer gibi şeylerdir. Eğlenceler hükümlerine göre üç kısma ayrılır:

1- Haram olan eğlenceler: Kişi ve toplum yapısına zarar veren her çe­şit eğlencedir. Bu eğlenceleri düzenlemek, yapıldığı yerde bulunmak da haramdır. Mesela, insanı farz olan ibadetlerden veya dünyevi geçim işle­rinden alıkoyan, insana yalan yahut çirkin huy alıştırmaya sebep olan her çeşit oyun ve eğlence haramdır. Bunlar, sazlı ve çalgılı pavyon, gazino ve düğün gibi eğlence yerlerinde yahut kadınların sahnelere çıkarılarak şarkı ve türkü söyletildiği eğlence türleridir.

2-  Mekruh olan eğlenceler: Kişi veya topluma faydalı bir iz bırakma­yan eğlencelerdir. Mesela faydasız güldürü ve mizahların yapıldığı top­lantılarda bulunmak. Bu tür eğlenceler zamanı boşa harcadığı ve kişiyi gayri ciddiyete sevkettiği için mekruhtur.

3- Mubah: Kişi ve toplum yapısında faydalı izler bırakan eğlence ve oyun türleridir. Bu tür oyunlar faydanın Önemine göre bazen de sünnet derecesine çıkar. Mesela meşru olan at, ok ve silah yarışları, savaşa ve şahsiyete faydalı olan diğer oyunlar gibi.


8/A
Sat 16 August 2014, 10:45 am GMT +0200
Esselamü aleyküm vev rahmetullahi ve berekatüh...
Oyunlar ve eğlencelerin çoğu zaman kaybı olmasının yanında gereksizdir de RABBİM'in bizi dünyaya gönderiş amacını unutturan belki de Zaten dünyaya bir kere gelecez bırakında tadını çıkaralım gibi saçma düşünclerin oluşturacaktır...
RABBİM bizi kendi yolundan alıkoymasın son nefesimizdede gözlerimizi ebediyete Kelime i Şehadet ile açmamızı nasip u kısmet eylesin İNŞAALLAH...