- Oturarak içme

Adsense kodları


Oturarak içme

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Mon 13 June 2011, 10:21 am GMT +0200
b) Oturarak İçme:

 

Rasûlullah, oturarak içme alışkanhğındaydı. Bu sürekli uygulamasıydı. Ayakta içmeyi yasakladığı, ayakta içenin bunu geri çıkarmasını istediği ve ayakta içtiği sahih olarak gelmiştir.

Bir grup şöyle diyor: Bu, yasaklamayı yürürlükten kaldırır. Bir gruba göre, yasaklama; haram kılmak için değil de, öğretmek ve evlânın (daha iyi­nin) gösterilmesi içindir. Başka bir gruba göre, aralarında asla bir çelişki yok­tur. Çünkü o bir ihtiyaç dolayısıyla ayakta su içmiştir. Zemzem'e gelmiş ve bir grubu orada su içerken görmüş, su istediğinde kovayı vermişler ve ayak­tayken de bu suyu içmiştir. Bu ise, ihtiyaç yeridir.

Ayakta su içmenin birçok zararı vardır. Tam bir şekilde doyum sağlan­maz, karaciğerin onu organlara dağıtması için mideye tam yerleşmez, mide­ye hızla ve hiddetle iner, midenin sıcaklığını giderip soğutmasından ve onu  bozmasından korkulur, vücudun en uç noktalarına dinlenmeksizin gider. Bütün bunlar içene zarar verir. Ama nadiren veya bir ihtiyaç dolayısıyla ayakta içi­lirse, bu bir zarar vermez. Âdetler öne sürülerek buna itiraz edilemez. Çünkü âdetler, ikinci tabiattır, ayrı hükümleri vardır, fukahâya göre kıyas kabul et­mez niteliktedirler. [765]


[765] İbn Kayyim el-Cevziyye, Za’du’l-Mead, İklim Yayınları: 4/435.

RAMAZAN 7/D
Fri 15 January 2016, 11:50 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . Ayakta su içmenin birçok zararı vardır . İslam zararı olan hareketleri yasaklamıştır .
Efendimiz (s.a.v) de suyu oturarak içermiş .

ALLAH cc razı olsun

HALACAHAN
Sat 16 January 2016, 01:21 am GMT +0200
ayakta içilen sıvı gıda doğrudan doğruya onikiparmak bağırsağına geçer. burda midenin küçük eğriliğine uyan kısmında Waldeyerin mide caddesi denen oluk bulunur. Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını geçerek onikiparmak bağırsağına geçer. Yani şöyle diyecek olursak insanların ayakta su içmeleri sonucunda hiçbir yere etkisi olmadan direk onikiparmak bağırsağına geçer. Midenin asıdı ve içilen suda ki mikroplar bagırsakları tahriş eder.. Eğer  sıvıyı oturarak içersek bunlar önce midede birikir, asitle karışarak mikropları ölür ve sonra onikiparmak bağırsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera dahil, bir çok insan hastalıklarından korunmuş olur. .

Kevšer
Sat 16 January 2016, 02:44 am GMT +0200
  Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Ayakta su içmek sağlığa zararlıdır. Her yönüyle bizlere örnek olan Peygamberimiz ( Sallallahu aleyhi ve sellem ) suyu oturarak ve üç yudumda içermiş. Oyüzden bizlerde Peygamberimiz'in bu güzel sünnetine hakkıyla uyanlardan oluruz inşaAllah.. Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim..

ceren
Sat 16 January 2016, 11:15 am GMT +0200
Aleykumselam.Peygamber efendimiz oturarak su icmeyi uygun gormustur.Ayakda su icmek yasaklanmistir dini acidan.Sunnete uyan kullardan olalim insallah....

Yağmur Gümüş 8-B
Sat 16 January 2016, 12:00 pm GMT +0200
Bismillah...
Peygamber Efendimiz her zaman su içerken oturarak içerdi. Bu da bir sünnettir. Bizler de oturarak su içmeliyiz. Ayakta su içmek insan vücuduna zararlıdır.
Paylaşım için Allah cc. razı olsun.

ikranur 7d
Sat 16 January 2016, 02:02 pm GMT +0200
selamun aleyküm.
Paygamber efendimiz (s.a.v)  herzaman bir şey içerken oturarak içermişti. bizlerde peygamber efendimiz (s.a.v) gibi oturarak içelim inş. bunu daha öncede biliyordum şimdi daha iyi öğrendim.
Allah c.c. razı olsun.

mevlüde06
Sat 16 January 2016, 02:27 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.Allah razi olsun degerli bilgiler icin.tekrardan hatirlamis olduk.Halime ablaya da ayriyeten tesekkur ederiz,konunun bilimsel tercumesini de yapmis kisaca bize;)

rabiayldz
Sat 16 January 2016, 05:47 pm GMT +0200
Suyu oturarak ve üç yudumla içmemiz gerek. Bunlar sünnettir. Bütün sünnetleri uygulamamız gerek. Hepsini de güzel ve temiz yaparız insAllah. Allah bizleri afffeder inşAllah ve Bütün sünnetlerin hepsini uygularız inşAllah. (AMİN).

damla6d
Sat 16 January 2016, 05:50 pm GMT +0200
Esselamu aleykum..Oturarak bir şeyler içmek sünnettir..Tabii sadece su içmek gibi şeyler değil bir şeyler yeyip içmek sünnettir..Peygamberimiz sav. oturarak yeyip içme alışkanlığına sahipmiş..Zaten ayakta yemenin ve su içmenin bir sürü zararı var..Allah c.c. razı olsun..

Mustafa/Samed
Sat 16 January 2016, 05:54 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Ayakta su içmemeliyiz. Çünkü ayakta su içersek hem maddi hem de manevi açıdan zarara gireriz. Paylaşım için Rabbim razı olsun.

Yağmur Gümüş 8-B
Mon 25 January 2016, 05:44 pm GMT +0200
Bismillah...
Oturarak içmek Efendimizin bir sünnetidir. Bizlerde herhangi bir içeceği oturarak içmeliyiz. Allah Teala bunları herkese yapmayı nasip etsin.
Allah cc. razı olsun...