- Osteoporoz

Adsense kodları


Osteoporoz

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
benefşe
Sat 7 March 2009, 09:24 pm GMT +0200
Nedir ?
Osteoporoz, kemik kütlesinin azalmasıdır. Özellikle kadınlarda menopozdan sonra görülür. Bunun nedeni menopozdan sonra kadınlık hormonunun azalmasıdır.

Kemik erimesi, başlangıçta hiçbir belirti vermeyebilir. Ancak ilerlediği zaman, bel ve sırt ağrıları, kamburlaşma görülür.

Kemik erimesinin en önemli sonucu, en ufak bir darbede kırıkların görülmesidir. Osteoporoz sonucu kırılan kemiklerin kaynaması da güç olur. Bazen bu kırıklar yaşamsal tehlikeye yol açabilir.

Kemik erimeniz olup olmadığını anlamak için, bir doktorun önerisi ile "Kemik Dansitometrisi" denilen ölçümü yaptırmanız gerekmektedir.

Kemik erimesi en sık kimlerde görülür.

 Üçten fazla doğum yapanlar
 Süt, yoğurt, peynir gibi besinleri az tüketenler
 Açık renk göz, ten ve saçı olanlar
 Ufak tefek ince yapılı kadınlar
 Ailesinde kemik erimesi olan kimse bulunanlar
 Çok fazla kahve ve kolalı içecek tüketenler
 Hareketsiz bir yaşam sürenler
 Sigara ve alkol kullananlar
 Kırmızı eti fazla tüketenler
 Neler yapılabilir?
 

Kemik erimesini önlemek için beslenmenize özen göstermelisiniz. Özelikle süt, yoğurt, sebze, meyve gibi yiyecekleri almalısınız. Kahve ve kolalı içecekler tüketmemelisiniz. Tuzlu yememeli, proteini yüksek besinlerden uzak durmalısınız.
Kemik erimesini önlemek için hareketli bir yaşam sürmelisiniz. Düzenli yürüyüşler, merdiven inip çıkma ve basit jimnastik hareketleri ile bunu sağlayabilirsiniz.
Kemik erimeniz varsa kırıklardan korunmak için evin içinde düşmenizi önleyecek önlemler almalısınız.

Kaynak: Dr. Şebnem Yıldırımoğlu

HALACAHAN
Sun 20 December 2015, 03:27 am GMT +0200
Osteoporozun onlenmesı için uyku duzenıne de dikkat etmek gerekir. Melatonın hormonu burada aktıf rol oynuyor. uyku hormonu olarakta biliniyor. Karanlıkta salgılanan melatonın 23,00-5,00 zaman diliminde salgılanmaktadır. gece kemik dokularının yıkımına sebep olan hucrelerin aktıflığini gidermede etkilidir.

Kevšer
Sun 20 December 2015, 01:28 pm GMT +0200
  Esselâmü Aleyküm Ve Rahmetüllah. Bu önemli bilgiler için Rabbim Razı olsun inşaAllah kardeşim.

ikranur 7d
Sun 20 December 2015, 02:52 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm. bu hastalığı ilk kez duydum. bu hastalığı öğrenmemde yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Allah (c.c.) razı olsun.

damla6d
Sun 20 December 2015, 04:01 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Bu tür hastalıkların başımıza gelmemesi için sağlıklı beslenmeli,hareketli olmalı,spor yapmalı,doktor tavsiyelerine uymalı ve tavsiyeleri aşmamaya çalışmalıyız.Ve tabii ki şükretmeliyiz.Hasta halimize de sağlıklı halimize de.
Şükürler olsun ki hastalığımız yok.
Allah razı olsun.

Alican 7-B
Sun 20 December 2015, 05:37 pm GMT +0200
Aleyküm selam.
Allah c.c bu gibi hastalıkları inşAllah bizlere vermez ama bizler Allah'tan gelene razıyız ve şifasıda ondandır demeliyiz. Bu tip hastalıklara yakalanmamak için sağlıklı beslenmeleyiz. Kendimize iyi bakmalıyız.

ceren
Sun 20 December 2015, 06:42 pm GMT +0200
Aleykumselam.Genc yasda protein alip sagligimiza dikkat edelim.Ilerleyen yaslarda sagilginzi yerinse olsun.Rabbim razi olsun bilgilerden kardesim...