- Oruçla İlgili Soru Ve Cevaplar 4

Adsense kodları


Oruçla İlgili Soru Ve Cevaplar 4

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
YBNGL
Wed 18 August 2010, 01:12 pm GMT +0200
Oruçla İlgili Soru Ve Cevaplar
Soru : İmsak vakti çok yemek yiyorum. İmsak çıktıktan sonra yemek kaynarken ağzıma geliyor, yutuyorum. Orucum bozuluyor mu?
 Cevap : Bozulmaz. Hatta ağzınıza gelen kusmuğun geri gitmesi de orucu bozmaz.                                                                                                                                                   Soru : Oruçlu iken burna çekilen su ağzımızdan çıksa oruç bozulur mu?
Cevap : Bozulur. Buruna ilaç çekmek gibi su da çekip genze ulaşırsa oruç bozulur, kaza gerekir.
Soru : Tükürüğümüz, dudağımızdan aşağı doğru sarksa, onu yalayıp yutsak oruç bozulur mu? Cevap : Tükürüp tükürüğümüzü yalarsak oruç bozulur, kaza gerekir. Bahsettiğiniz şekilde olursa oruç bozulmamış olur. Sanki bir kısmı daha ağzımızda oluyor. Soru : Erkeklerin idrar damlası gelmesin diye idrar yoluna koydukları pamuk orucu bozar mı?
Cevap : Orucu bozmaz. Maliki’de de pamuk koymak bozmaz. Şafii’de pamuk koymak orucu bozar ama, Şafii’yi namazda taklit eden Hanefi’nin orucu yine bozulmuş olmaz.
Soru : Banyo yapınca, banyoda oluşan buharı teneffüs etmek oruca zarar verir mi? Cevap : Normal su buharı zarar vermez.

Soru : Ramazanda bir insan yatsıdan sonra hanımıyla beraber olsa daha sonra geç vakitte uyuyup biraz sonra guslederiz deseler uyandıklarında da güneş doğmuş olsa kefaret mi gerekir? 

Cevap : Kaza da gerekmez. Yani oruçları bozulmuş olmaz. İhtilam olanın da orucu bozulmuş olmaz. Fakat namaz kılmak için ilk fırsatta yıkanmak gerekir.  [Daha önceden tedbir alıp cünüp olarak sabahlamamalı.]

Soru : Göz damlası orucu bozar mı? Lens ıslakken göze takılırsa oruç bozulur mu?

Cevap : İkisi de bozmaz.

Soru : Ramazanda sahurda yatmadan önce dişlerimizi fırçalıyoruz. Ağzımızı yıkamamıza rağmen tadı ağzımızda hissediliyor, bu durum orucu bozar mı? 

Cevap : Hayır bozmaz.

Soru : Hanefi mezhebine göre "tükürdüğümüz zaman tükürükte tükürükten az miktarda kan olursa" abdest bozulur mu, yutunca oruç bozulur mu? 

Cevap : Kan tükürükten az ise dışarı çıkmakla abdest bozulmaz, yutulunca da oruç bozulmaz.

Soru : Sigara tiryakisiyim, sigara içmezsem oruç tutmam çok zor. Sigara yakıları var. Bunları koluma koysam, deri nikotini emiyormuş. Orucum bozulur mu?

Cevap : Sağlam deriye konan hiç bir yakı, ilaç, krem orucu bozmaz. Emilmesinin önemi yok. 

hafiza aise
Wed 16 July 2014, 08:58 pm GMT +0200
Küçük ama şüpheye düşüren konular. Allah razi olsun bilgilerimizi tazeledik insallah.

8-D fatma zehra
Thu 17 July 2014, 01:03 am GMT +0200
bilmediğim bilgilerdi göz damlasının orucu bozmadığından emin misiniz

Rüveyha
Thu 17 July 2014, 11:48 am GMT +0200
Rabbim razı olsun...Bilmediklerimizi ğreten Mevlama şükürler olsun

mevlüdekalınsaz
Thu 17 July 2014, 02:38 pm GMT +0200
Esselamü aleykum  ve rahmetullah..çok büyük olmasa da birçoğu şüpheye düştüğümuz hususlar..bilmediklerimizi de öğrenmiş olduk elhamdulillah..Mevlam unutturmasin inşallah...

cerendemir
Thu 17 July 2014, 04:19 pm GMT +0200
Ve aleykümselam.Allah razı olsun sorulardan ve cevaplar dan.

sümeyra
Thu 17 July 2014, 09:35 pm GMT +0200



      Oruçtan maksat nefse hakim olmayı öğrenmek değil mi, nikotin bandı takmak ilginçmiş...

MEHMET/8/A/ENES
Fri 18 July 2014, 11:25 am GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuh ve mağfiratuhü, Allah Azze ve Celle razı olsun paylaşım için. Gerçekten önemli ve bilmediğimiz ayrıntılar var.Bu ayrıntıları bilelim ki yanlışı doğruya doğruyu da yanlışa değişmeyelim.

ykpcn
Fri 18 July 2014, 02:41 pm GMT +0200
Paylaşım için ALLAH razı olsun.Gerçekten sorulardan bazıları benim merak ettiğim sorulardı.Cevabınıda böylece öğrenmiş oldum.

HALACAHAN
Sat 11 June 2016, 02:50 pm GMT +0200
Göz damlası orucu bozmaz demissiniz. .Ancak damlatilan ilacın tadını genzimizde hissediyoruz. .Böyle durumda bozulmaması nasıl mümkün oluyor ki.. Birtek bu hususa takıldım ..

Yağmur Gmş
Fri 17 June 2016, 12:15 am GMT +0200
Bismillah...
Rabbim dikkate etmeyi nasip eylesin. Çünkü çok önemli konular. Özellikle de oruç tutan insanlar çok dikkat etmelidirler.

yagmur_7-c
Fri 17 June 2016, 12:21 am GMT +0200
Esselamu aleykum;
Oruçla ilgli dikkat edilmesi gereken küçük önemli konular...İnsanların bazıları orucun tutma şekline fazla önem vermez...Ama bazı konularda da gerçekten uyanık ,bilgili olmak gerekir...Rabbim orucunu tam tutanlardan etsin inşallah...