- Organik çilek tarlada alıcı buldu

Adsense kodları


Organik çilek tarlada alıcı buldu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sun 17 July 2011, 08:48 am GMT +0200
Organik çilek tarlada alıcı buldu

  Yağışların mevsim normallerinin üstünde olması ve çiftçinin bilinçli üretim yapmasıyla yüksek kalitede verim alınan organik çilek pazara inmeden tarlada alıcı buldu.
Konya'da, Hüyük başta olmak üzere 12 ilçede üretimi yapılan organik çileğin, kaliteli ve verimli olması nedeniyle tarlada 2 lira 20 kuruştan satıldığı bildirildi. Hüyük'te 3 yıldır faaliyet gösteren Kuzey Ege Limited Şirketi sahibi Osman Kaya, Konya'da 12 ilçede ve bu ilçelere bağlı belde ve köylerde "Konya Organik Çilek Projesi'' kapsamındaki çilek üreticileriyle organik çilek üretimi yaptıklarını söyledi.

Çilek üretiminde bölgede 3 dönemde hasat yapıldığını anlatan Kaya, haziran ayı başından itibaren birinci dönem çilek hasadının yapıldığını, yaklaşık 10 gün sonra da ikinci hasadın gerçekleşeceğini belirtti. İl Özel İdaresi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile birlikte çiftçilere bilinçli ürün yetiştirme konularında eğitim verdiklerini de aktaran Kaya, eğitimli çiftçinin ürünün yetiştirme sırasında izlediği yolun, ürün veriminde ve kalitesinde de etkin rol oynadığını kaydetti. İlk hasattan yaklaşık 2 bin ton verim elde ettiklerini dile getiren Kaya, yağışların bu yıl fazla olması, organik çilek yetiştiriciliği eğitimlerinin de artırılmasıyla, çilekte istenilen seviyeye yakın verim elde ettiklerini ifade etti. Organik Çilek üretiminde, dekar başına günlük bir işçi çalıştırıldığını anlatan Kaya, çilek üreticisinin yanı sıra bölgedeki vatandaşların da tarlalarda çalışarak gelir elde ettiğini, bölgedeki istihdamın arttığını bildirdi.

zaman

Eda B8
Sun 6 November 2016, 09:58 am GMT +0200
Artık dunya  oyle bır yer oldukı ınsanlar nımetler üzerınden bılı hıle yapıyorlar . örnegın meyvelere ve sebzelere hormon katıyorlar . Bu gercekten cok gunah ... Hepınız Allaha emanet olun.............................................................................

Sevgi.
Sun 6 November 2016, 10:17 am GMT +0200
Esselâmü Aleyküm Ve Rahmetüllah. Mevlam bizleri ve cümlemizi helal yoldan rızkını kazananlardan harcıyanlardan eylesin inşaAllah. Amin