- Öne çıkanlar

Adsense kodları


Öne çıkanlar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Mon 1 October 2012, 02:05 pm GMT +0200
Öne çıkanlar/Vitrin
Ahmet BİRLER • 91. Sayı / KİTAP


Öne Çıkanlar

Sahhaf Raif Yelkenci
Ahmed Güner Sayar
2012, Kubbealtı, 168 s.


İstanbul’da, bir zamanların önemli kitap ve ilim muhiti olan Sahaflar Çarşısı’ndaki dükkânında sadece kitap satmakla kalmayıp, dükkânı bir ilim ve irfan ocağına çeviren Raif Yelkenci’nin anlatıldığı bu kitap, bize özgü bir hayat tarzının, sohbetle kitabın, hayatla mematın, insanla mekânın harmanlandığı çok özel bir terkibin zihniyetini anlamaya yardımcı oluyor. Bir kitapçının hayatında bir kitabı dolduracak ne gibi bir malzeme olabilir, diye sormayın. Bu kitabı okuyun ve hem yazarının gösterdiği bu hakşinaslığı tebrik edin, hem de artık cemiyetten iyiden iyiye çekilen bir insan tipine mersiye okumuş olun.

İttihat ve Terakki
Murat Çulcu
2012, E Yayınları, 368 s.


İttihat ve Terakki, saltanattan Cumhuriyet’e geçiş tarihimize damgasını vurmuş bir teşkilattı. Fransız Devrimi’nden etkilenmişlerdi. Anayasa için giriştikleri mücadele sonuç vermeyince silaha sarıldılar. Muhaliflerini susturmaya, gözdağı vermeye, gerektiğinde ortadan kaldırmaya kadar varan yöntemler denediler. Darbeleri de oldu, fedaileri de, gizli örgütleri de. Onlar Osmanlı’nın son zamanlarında siyasete soyunan askerlerdi. Bugün yaşanan birçok önemli dönüşüm ve dava sebebiyle bu teşkilata yapılan atıflar, son zamanlarda İttihat ve Terakki’yi tekrar tekrar gündeme getirdi. Murat Çulcu’nun çalışması, özellikle o dönemde yapılmış ve çok bilinmeyen neşriyata dayanmasıyla önem arz ediyor.

S. Hüseyin Nasr’ın Temel Düşünceleri
William Chittick
2012, İnsan, 288 s.


Dünyaca ünlü Müslüman düşünür ve ilim adamı Seyyid Hüseyin Nasr’ın “temel” yazılarını geniş külliyatından seçip ayırmak hiç de kolay bir iş değildir. Bu kitapta, hazırlayan, okuyucuların onun yazılarına aşina olmadıkları ve/veya onun ana noktalarının bir hülasasına bakmak isteyecekleri varsayımıyla hareket ettiğini söylüyor. Kitabın üç bölümünden ilki, Nasr’ın günümüz din anlayışı için geleneksel perspektifin öneminin değerlendirilişini sunuyor. İkinci kısım, onun gelenekselci perspektifi İslam’a tatbik edişini ve bu yaklaşımın İslamî yaklaşımın manevî ve entelektüel hayata mükemmel bir şekilde uyumunu gözler önüne seriyor. Üçüncü kısım ise, Gelenekselci Ekolün ana temalarını ele alıyor: Metafizik, kozmoloji, manevî psikoloji, sanat, modern öncesi bilim ve modern düşüncenin noksanlıkları.

Vitrin

Lizbon’a Gece Treni
Pascal Mercier
2012, Kırmızı Kedi,400 s.

Foucault ve İran Devrimi
Janet Afary, Kevin B. Anderson
2012, Boğaziçi Üniversitesi, 376 s.

Sağlıklı Nesiller İçin Önce Sağlıklı Tohum
Halim Aydın
2012, İTO, 296 s.

Gençlik Güzel Şey
Herman Hesse
2012, Can, 278 s.

Sultan Abdülhamid
François Georgeon
2012, İletişim, 648 s.