- Öne çıkanlar

Adsense kodları


Öne çıkanlar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Sun 12 August 2012, 05:13 pm GMT +0200
Öne çıkanlar/Vitrin
Ahmet BİRLER • 87. Sayı / KİTAP


Öne Çıkanlar

İhvan-ı safa risaleleri
Cilt 1
Ayrıntı Yayınları, 2012


İhvan-ı Safa, onuncu yüzyılda yazılmış efsanevî nitelikleri de olan ilginç ve ansiklopedik bir eser. Bu eserin yazarlarının kim olduğu tam olarak bilinmiyor. Bununla birlikte bu risaleleri, kendilerine ihvan-ı safa yani “saflık kardeşleri” diyen bir topluluğun yazdığı biliniyor. Bu eser, tıptan felsefeye, biyolojiden mantığa hemen hemen bütün ilmî disiplinlerde kaleme alınmış risalelerden oluşuyor. Bakış açısı kadar dili de cazip olan bu risaleler ilk kez Türkçe’ye çevriliyor. Çevirinin ilk cildi yayınlandı. Böylece son yıllarda çevirileri peş peşe yayınlanan İslam felsefesine ait klasiklere bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Victor Ananias
Yaşam Dönüşümdür
Doğan Kitap, 2012


Geçen yıl vefat eden Ananias, kırk yıllık kısa hayatına, Türkiye’deki ekolojik tarım ve tüketim bilincini etkileyecek bir ömür sığdırmayı başardı. Onu ilk kez, Buğday adlı dergisinden tanımıştım. Sonra bu dergiyle aynı adı taşıyan bir de dernek kurmuştu. Kısacık ömründe, bu dernek ve dergi çevresinde insanları topladı, organik tarım yapan çiftlikleri destekleyen, ekolojik mimarî ve yayın üzerinde bile düşünmeyi öğretebilen bir örgütlenme gerçekleştirdi. Bu kitap Ananias’ın fikirlerini derli toplu bulabileceğiniz yegane kaynak sayılabilir. Öncü bir ekolojistin günlükleri de diyebilirsiniz buna.

Hazırlayanlar: Ece Göktepe- Aykut Çelebi
Demokratik Anayasa Görüşler ve Öneriler
Metis Yayınları, 2012


Yeni bir anayasayla ilgili çalışmalar sürerken, bir yandan da taraflar arasında tartışmalar, müzakereler devam ediyor. Bu anayasanın öncekilerin arızalarını taşımaması gerektiği gibi yeni arızalara yol açmaması da gerekiyor. Bunun için bu çalışma, konuyla ilgili sınırlı sayıdaki güncel çalışmalardan biri olmasıyla önem arz ediyor. Kitapta temel sorunları ele alan on beş makale yer alıyor. Başlıklardan bazıları şöyle: Anayasanın Başlangıç İlkeleri; Federalizm ve Bölgesel Özerklik Çalışmaları; Laiklik ve Din Hürriyeti; 1982 Anayasası ve Parti Yasakları; Hükümet Sistemi Arayışları ve Yeni Anayasa; Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Anayasa.



Vitrin

Derleyen: İnci Özkan Kerestecioğlu- Güven Gürkan Öztan
Türk Sağı
Mitler, Fetişler, Düşman İmgeler
İletişim Yayınları, 2012

Gregory Jusdanis
Kurgu Hedef Tahtasında
YKY, 2012

Stephen Harrod Buhner
Yeryüzü İle Konuşma Sanatı
2012, Okuyanus Yayınları

Saime Yardımcı
Konya Mutfağı
İş Kültür Yayınları, 2012

Alpaslan Akkuş
Kaderle Zar Atılmaz
Hayy Kitap, 2012