- Öne çıkanlar

Adsense kodları


Öne çıkanlar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Wed 25 July 2012, 01:24 pm GMT +0200
Öne çıkanlar/Vitrin
Mostar Yazı İşleri • 79. Sayı / KİTAP


Öne Çıkanlar:

E.G. Naskali, H.O. Altun
Kasap
Tarihçi, 2011, 198 s.


Kasaplık mesleğinin kültürümüz içindeki yerini aktarmak amacıyla hazırlanmış olan Kasap, ülkemizde bu içerikle yayınlanmış ilk eser. Kasap'ta kasaplığın hem halk edebiyatına hem de divan edebiyatına yansıması incelenerek kültürümüzde bir temel faaliyet alanı olan bu meslek tarihî boyutu ve yakın dönem uygulamalarıyla kayıt altına alınmış. Emine Gürsoy Naskali ve Hilal Oytun Altun hazırladığı kitapta aynı zamanda kasaplar ve kasaplık mesleği ile ilgili tarih kayıtları derlenerek bu mesleğin gerektirdiği bilgi ve uygulamalar okuyucuya sunuluyor.

Ş. Abdurrahman Çelik
Kültür Endüstrisi: Üç Yanlış Bir Doğru
Literatür, 2011, 424 s.


Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Dr. Ş. Abdurrahman Çelik, dünyada ve Türkiye’de her bakımdan önemi günden güne artmakta olan “kültür endüstrisi” kavramına kapsamlı bir bakış sunuyor. Kültür Endüstrisi, Türkiye’de üretilen kültür ürünlerinin neler olduğunu, bunların ekonomik hayattaki oranlarını, devletin bu alanlara katkısını başka ülkelerden örnekleriyle karşılaştırmalı olarak birçok sektör açısından ele alıyor. Kültür endüstrisi, kültür üretimi ve kültür politikaları kavramları ile ilgili konulara odaklanan Çelik, kitap boyunca “fikri haklar” kavramı çerçevesinde üretilen ürünlerin ekonomik katma değerini dikkate sunuyor. Kültür Endüstrisi, telif hakları ve “korsan” ekonomisiyle ilgilenenler okurlara hitap eden titiz bir çalışma.


Musa Çadırcı
Tanzimat Sürecinde Türkiye Anadolu Kentleri
İmge, 2011, 192


Tanzimat döneminde Anadolu'nun başlıca kentlerinin özellikleri nelerdi? Musa Çadırcı, Tanzimat Sürecinde Türkiye dizisinin üçüncü ve son kitabı olan Anadolu Kentleri'nde işte bu soruya çeşitli açılardan yanıt veriyor. Çadırcı'nın, çok sayıda belge ve bilgiyi harmanlayarak hazırladığı bu kitap, okuruna bir yandan önemli Anadolu kentlerinin yakın tarihine uzanma, bir yandan da modern Türkiye öncesi durumlarını görme fırsatı sağlıyor. Çadırcı, kitapta Osmanlı'da gerçekleşen bütün yeniliklerin kent yaşamına yansıması ve bu süreç içindeki toplumun yapısına dair elde edilen yeni bulguları okuyucuya aktarıyor.


Vitrin:

Gülden Sarıyıldız
Sokak Yazıcıları: Osmanlılarda Arzuhaller ve Arzuhalciler
Derlem, 2011, 254 s.

Sibel Eraslan
Nil’in Melikesi
Timaş, 2011, 352 s.

Ha-Joon Chang
Kapitalizm Hakkında Size Söylenmeyen 23 Şey
Say, 2011, 344 s.

Andrey Tarkovsky
Zaman Zaman İçinde: Günlükler 1970-1986
Agora, 2011, 400 s.

Julie A. Nelson
Hayatımızdaki Ekonomi
Çeviri: Didem Kizen
Yapı Kredi, 2011, 124 s.