- Öne çıkanlar

Adsense kodları


Öne çıkanlar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Sat 21 July 2012, 06:25 pm GMT +0200
Öne çıkanlar/Vitrin
Mostar Yazı İşleri • 77. Sayı / KİTAP


Öne Çıkanlar:

Paul Maas, Barbara Bordalejo, Jan Just Witkam
Stemmatik: Tenkitli Metin Neşrinde Soy-Ağacı Yaklaşımı
Küre, 2011, 103 s.


“Tenkitli metin neşri” ya da ilahiyat akademik çevrelerinde “tahkik” olarak bilinen, el-yazma eserlerin çağdaş yayıncılık yöntemleri kullanılarak günümüz okuyucusuna ulaştırılmasını amaçlayan “metin tenkidi”ne ve bu alanda geliştirilen yöntemlere ilişkin kuramsal çalışmalar, günümüz Batılı ilim çevrelerinde oldukça önemsenmesine rağmen ülkemiz araştırmacıları tarafından yeterince dikkate alınmıyor. Bu yöntemlerin başında daha çok Alman bilim adamı Karl Lachmann’ın adıyla anılan Stemmatik (soy-ağacı yöntemi) geliyor. Stemmatik, Türkiye’de çok az bilinen bir konuyu, bahsi geçen soy-ağacı yöntemini okuyucuyla buluşturuyor.

Fuat Sezgin
Tanınmayan Büyük Çağ
Timaş, 2011, 604 s.


Prof. Dr. Fuat Sezgin uzun yıllar süren çalışmaları sonucu ortaya koyduğu bu eserle, İslam dünyasının bilim ve teknoloji alanlarında insanlığın gelişmesine yaptığı katkıları inceliyor, bilim tarihi için yeni bir bakış açısına kapı aralıyor. Dünya bilim tarihinde İslam biliminin oynadığı rolü çeşitli örneklerle ele alan Tanınmayan Büyük Çağ, Batı merkezli bilim anlayışına bir alternatif niteliği taşıyor. Aynı zamanda, İslam dünyası için de bilim alanındaki büyük başarılarını hatırlatan bir kaynak oluşturuyor.

Beatriz Colomina
Mahremiyet ve Kamusallık: Kitle İletişim Aracı Olarak Modern Mimari
Metis, 2011, 400 s.


Mahremiyet ve Kamusallık, modern mimari hareketinin Adolf Loos ve Le Corbusier gibi iki önemli figürünün eserlerinden yola çıkarak, mimarinin ancak kitle iletişim araçlarıyla temasa geçtiğinde modern olduğunu ve böylece geleneksel mekân ve öznellik anlayışlarının temellerini sarstığını savunuyor. Mimarlığın kabul gören bakış açılarının temel varsayımlarını sorguluyor ve mimari eleştirinin yöntemini yeniden değerlendiriyor. Arşivden şehre, modaya, savaşa, reklamcılığa ve müzeye kadar uzanan entelektüel bir yolculukta, mekânları deneyimleme biçimlerimizdeki değişikliklerin izlerini süren kitap, mimari nesneye başka gözlerle bakmayı öneriyor.


Vitrin:

Funda Danışman, Rojin Canan Akın
Bildiğin Gibi Değil: 90'larda Güneydoğu'da Çocuk Olmak
Metis, 2011, 312 s.

Dücane Cündioğlu
Anlam'ın Tarihi
Kapı, 2011, 224 s.

Neşe Düzel
Korkusuz Tarih
Alkım, 2011, 181 s.

V.S. Ramachandran, Sandra Blakeslee
Beyindeki Hayaletler: İnsan Zihninin Gizemlerine Doğru
Çeviri: Levent Öztürk
Boğaziçi Ünv. Yay., 2011, 326 s.

İrvin Cemil Schick
Bedeni, Toplumu, Kâinatı Yazmak
Çeviri: Pelin Tünaydın
İletişim, 2011, 392 s.