- Öne çıkanlar

Adsense kodları


Öne çıkanlar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Tue 17 July 2012, 05:37 pm GMT +0200
Öne çıkanlar/Vitrin
Mostar Yazı İşleri • 75. Sayı / KİTAP


Öne Çıkanlar:

Feridun M. Emecen
Osmanlı Klasik Çağında Hanedan, Devlet ve Toplum
Timaş, 2011, 416 s.


Feridun M. Emecen, Osmanlı Klasik Çağında Hanedan, Devlet ve Toplum’da cihanşümul imparatorluk telakkisinin vazgeçilmez unsuru olarak görülen ve kutsal bir yere konumlandırılan “hanedan” yapısını ele alıyor. İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü, Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı olan Emecen çalışmasında, hanedanın işleyiş mekanizmalarını oluşturan “devlet” ve bunların hep birlikte vücudunun gerçek sebebi ve ana dayanak noktasını teşkil eden “toplum” yapısıyla ilgili detaylı bilgiler sunuyor. Osmanlı Klasik Çağında Hanedan, Devlet ve Toplum’da Osmanlı hanedanın niteliği, teşkilat ve bürokrasi tarihi, ayrıca sosyal tarihe ve toplum yapısına yönelik birçok mesele geniş bir çerçeve içinde işleniyor.

Aksu Bora, Tanıl Bora, Necmi Erdoğan, İlknur Üstün
"Boşuna mı Okuduk?"
İletişim, 2011, 352 s.


Aksu Bora, Tanıl Bora, Necmi Erdoğan ve İlknur Üstün’ün hazırladığı “Boşuna mı Okuduk?”, Türkiye’de beyaz yakalı işsizliğinin sosyal-psikolojik yanına odaklanıyor. İşsizliğin bir sosyal deneyim olarak nasıl yaşandığına ve “hissedilen işsizliğe” bakıyor. Üniversite mezunu işsizler işsizlikle nasıl baş ediyor, hangi yöntemlerle iş arıyorlar? Ne gibi ayrımcılık mekanizmalarına tâbi kaldıklarını düşünüyorlar? Güvencesizleşen hayatta, nelere –mesela aileye– ne kadar güvenebiliyorlar? İşsizlik deneyiminden duygusal olarak nasıl etkileniyorlar? Kendilerini nasıl ifade ediyor/edemiyorlar? KPSS ‘belası’, ataması yapılmayan öğretmenlerin sıkıntıları ve mücadeleleri, ‘kullan-at’ tarzı istihdamın belli başlı örneklerinden banka çalışanlarının işsizlik deneyimleri ile ilgili gözlemler de bu sorgulamaya eşlik ediyor.

Mary Fulbrook
Almanya'nın Kısa Tarihi
Çeviri: Sabri Gürses
Boğaziçi Ünv. Yay., 2011, 263 s.


Mary Fulbrook imzalı Almanya’nın Kısa Tarihi, erken ortaçağdan günümüze Almanya tarihinin dönüm noktaları konusunda bir rehber olmayı amaçlıyor. Fulbrook, sürükleyici bir üslupla kaleme aldığı çalışmasında geniş kapsamlı bir tarihî malzemenin sentezini yapıyor ve araştırmacıların tartışmaları ışığında toplumsal, siyasal ve kültürel unsurlar arasındaki karşılıklı ilişkileri ortaya koyuyor. Fulbrook’un çalışması, Alman geçmişinin cazibesini sürdüreceğini, insanı daha fazla araştırma ve tartışmaya yönelten karmaşık motiflerinin nihai ve mutlak bir yorumunun olamayacağını gösteriyor.


Vitrin

M. Cüneyt Kaya
Varlık ve İmkân
Klasik, 2011, 302 s.

Tzvetan Todorov
Edebiyat Kavramı
Çeviri: Necmettin Sevil
Sel, 2011, 172 s.

Giovan Antonio Menavino
Türklerin Hayatı ve Adetleri Üzerine Bir İnceleme
Çeviri: Harun Mutluay
Dergâh, 2011, 149 s.

Gene H. Bell-Villada
Bir Söz Büyücüsü: Garcia Marquez
Çeviri: İlknur Özdemir
Kırmızı Kedi, 2011, 416 s.

Georges Corm
Avrupa ve Batı Miti
Çeviri: Melike Işık Durmaz
İletişim, 2011, 364 s.