- Öne çıkanlar

Adsense kodları


Öne çıkanlar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Tue 3 July 2012, 04:54 pm GMT +0200
Öne çıkanlar/Vitrin
Ahmet BİRLER • 88. Sayı / KİTAP


Öne çıkanlar

Özgür Kavak
Siyasi Nasihatname
(Abbasi Veziri Tahir’den Oğlu Abdullah’a)
Klasik, 2012, 139 s.


İbn Haldûn’un, “aklî siyaset hakkında gördüğüm en güzel metin budur” dediği bir eserden bahsediyoruz. Çalışma, Abbâsî veziri Tahir b. Hüseyin’in (v. 207/822) Rakka ve Mısır valisi olan oğlu Abdullah’a (v. 230/844) yazdığı mektup çerçevesinde gelişen bazı metinleri konu ediniyor. “İdarecinin sahip olması gereken olumlu nitelikler ile idaresini dayandırması öngörülen temel dinî/ahlâkî ilkeleri” ele alan siyasî nasihatnâme literatürünün ilk örneklerinden birisi olan bu mektup, 18. yüzyıl Osmanlı Türkçesi’ne tercüme edilmiş. Ayrıca, Klasik yayınlarının bu kitabın da içinde olduğu diziye dikkatinizi çekmek isterim.

Tahar Ben Jelloun
Ülkemde
Kırmızı Kedi, 2012, 128 s.


Faslı yazar Ben Jelloun’un bu kitabı diğer kitapları gibi göçmenler, kimlikler, doğu ve batı ilişkileri üzerine keskin gözlemlerle dolu. Fransa’da kırk yıl çalıştıktan sonra memleketine dönmek isteyen Muhammed’in yaşadığı çelişkilerin, beklentilerin ve umudun kitabı.  Fransa’da bir türlü kendisini vatanında hissetmeyen Muhammed’in ümitlerle dolu bu yolculuğu Ben Jelloun için verimli bir mevzuya dönüşüyor. 1987’de Fransa’nın en önemli edebiyat ödüllerinden olan Goncourt’u kazanan Ben Jelloun’un bize söyleyeceği şeyler var.

Prof. Dr. Ahmed İsa
Müslümanların Rönesansa Katkısı
2012, Mahya, 318 s.

Batı’daki bilimsel ve teknolojik gelişmelerin kökenleriyle ilgili ana akım görüşlerinden biri olmaya başlayan İslam biliminin Batı’daki gelişmelerin sebeplerinden biri olduğu tezine destek çıkan bir eser. Bu ve benzeri kitaplardaki temel tezler aslında tartışmalı. Fakat bunların tartışmalı olmaları bir yana, bu tezi ileri sürmeyi temin eden psikolojik motivasyonun zafiyetle malul olduğunu görmek gerekir. Batı’da üretilmiş olan bilimin aslında gayr-i insanî olan istikameti kavrandıkça muhtemelen bu tezler daha kolay terk edilecek. Bununla birlikte bu kitapların özellikle gençler için özgüven tazeleyici bir gücü olduğunu da söyleyebiliriz. Bu arada yeni bir yayınevi olan Mahya yayınlarının bu tarzda peş peşe kitaplar yayınladığını da konunun ilgililerine hatırlatmış olalım.


Vitrin

Ayşe Emre
Sifalı Bitkiler ve Vitaminler
Alfa, 2012, 302 s.
Orhan Veli
Hoşgör Köftecisi
YKY, 2012, 64 s.

Haydar Ergülen
Şiir Gibi Yalnız
Mühür, 2012, 175 s.

Halil Cibran
Kaçık
Kapı, 2012, 120 s.

Hasan Aycın
Üns
İz, 2012, 132 s