- Ölüm ve Kabir Sorgusu

Adsense kodları


Ölüm ve Kabir Sorgusu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Tue 5 January 2010, 09:12 am GMT +0200
ÖLÜM VE KABİR SORGUSU HAKKINDA

Ölümün Hak olduğuna inanmak vaciptir. Ölüm kötüler için,vücutta (bedende) cep açmak, kılıçla parçalamak, diri diri hayvanı soymaktan daha zordur. Eğer ölülerden biri kalksaydı ve Ölüm'ün şiddetinden haber verseydi, hiç kimse ne yer ne içer ve ne de çalışırdı.

Ameli Salih olan ise Azrail ve onunla bulunan Melekler kendilerini güzel bir şekilde ona gösterirler, Azrail ve beraberindeki Meleklerin yüzü güneş gibi parlar, Ona Cennetten kefen, misk ve reyhan getirirler. Ta ki Azrail Onun ruhunu kolaylıkla alana kadar.Azrail Onun ruhuna şöyle seslenir: ´Ey iyi ruh, iyi bedenden çık Ebedi Cennete ve senden razı olan Rabbine git´ daha sonra onun ruhunu misk ve reyhanın üzerine koyar, ipekten kefene sararlar.

Yeryüzünde iyilik ve ibadet yaptığı yerler ve gökyüzünden rızkı indirilen yerde Onunla beraber göğe çıkartılır. Ve bu yerler kırk güne kadar onun üzerine ağlarlar. Ruhu; gökyüzündeki Meleklerin Onu karşıladığını görür ve derler ki ; ´Bu iyi ve münevver ruh kimin?´,´Bu falan kişinin ruhudur´ derler. Melekler o zaman ;´iyi bedenin iyi ruhu hoş geldin sana müjdeler olsun Yüce Allah (cc) senden razıdır. Ebedi Cennet senin yerindir.´

Her göğün Melekleri aynı şekilde onu karşılar ve aynı müjdeyi verirler. Taki ruh Yüce Allah (cc) ın Arşının yanına çıkıncaya kadar. Orada Ruh Yüce Allah (cc) a secde eder. Yüce Allah (cc) orada ateşten muafsın kağıdını ona verir. Tekrar o ruhu bedenine geri gönderir.Ameli iyi olmayanlar ise ; Azrail ve onun beraberindeki Melekler,Kendilerini kötü bir şekle koyarlar yüzleri siyah, tüyleri diken diken, ağızlarından kötü koku, ağız ve burunlarından ateş çıkar,başları göklere değer, Azrail (as) ruhlarını bu şekilde alır. Çivili bir çubuk misali bir insanın karnına koyarak, her bir çiviye bir damar sarıp güçlü ve kuvvetli bir insanın çekmesi gibi... Azrail (as) seslenir:´Ey kötü bedendeki kötü nefis çık sana müjdeler olsun, Yüce Allah (cc) senden kızgın ve cehennem senin yerin.

Ruhu göğe çıkarılmak istendiğinde birinci göğe kadar Melekler bu sözü tekrarlarlar. O göğün Melekleri onun ruhunun geçmesine izin vermezler, ´Bu kötü ve kokmuş nefis kimindir?´ diye sorarlar. ´Falanındır.´ derler. Onlarda ´Hoş gelmedin, Onu çabuk bedenine geri götürün´ derler. Onun Ruhunu göklere çıkarmadan, geri gönderirler.

Kafirler ise; İnsan onlardan söz etmek bile istemez, Allah muhafaza. Ölünün Ruhu bedeninden çıktığı zaman gökyüzünden üç sefer onun arkasından şöyle seslenir : ´Ey Adem oğlu sen mi Dünyayı bıraktın yoksa O mu seni bıraktı, Sen mi Dünyayı öldürdün yoksa O mu seni öldürdü?´ Onu kapıdan çıkartıp, yıkama yerine konduğunda dört ses arkasından şöyle der :

1- Ey Adem oğlu senin o sağlam vücudun nerede, niye şimdi zayıf düşmüş.
2- Ey Adem oğlu hani o senin konuşkan dilin, şimdi seni dilsiz bırakmış
3- Ey Adem oğlu duyan kulağın, şimdi duymaz olmuş
4- Ey Adem oğlu seni yalnız bırakan arkadaşların nerede?... Onu kefene sardıklarında, arkasından yine üç ses

1- Ey Adem oğlu Yüce Allah (cc) senden razı ise güzellik seni bekler.
2- Allah senden razı değilse ceza seni bekler.
3- Ey Adem oğlu bu uzun bir yolculuktur.

Artık evine geri dönemezsin. Onu tabuta koyduklarında ise arkasından üç sefer şöyle seslenirler. ´Ey Adem oğlu Allah´ın emrini yerine getirmişsen, iyilik ve güzellikler senindir. Ey Adem oğlu eğer tövbeli isen iyilik ve güzellikler senindir.´ Onun üzerine namaz kıldıklarında yine arkasından bir ses ; ´Ey Adem oğlu şimdi ameline göre ceza ve mükafatı göreceksin.´ denilecektir. Ölüyü defin için götürdüklerinde iki üç adımda bir ölü seslenir. 'Ey akrabalarım ve komşularım, Dünya beni aldattığı gibi sizi de aldatmasın, Çünkü topladığım mal Akrabalara kaldı. Yüce Allah (cc) O malın hesabını ise benden soracaktır. İyi olursa Evinden Kabre kadar Melekler onun için saf olurlar. Her ölüyü kabre koyduklarında Eğer Ameli salih ise onun kabri ´Hoş geldin vallahi sen üstümde yürürken de seni seviyordum, şimdi ise içimdesin göreceksin sana nasıl ikramda bulunacağım ve içimde nasıl güzel zaman geçireceksin.´

Ameli olmayan ise kabri ona hoşgelmedin, vallah sen daha üstümde yürürken seni sevmezdim, şimdi içimdesin göreceksin senin başına neler getirecem. Onun etrafındaki ölüler ´ bu insan bizden nasıl akıl almadı.´ Sonra onun üzerine toprakla kapatılır daha sonra Yüce Allah (cc) Münker ve Nekir´i onun yanına gönderir. Gözleri şemşek gibi parlar, Sesleri bulutların sesi gibi,Ağızlarından ateş püskürür, Kendi kıllarına basıyorlar, başları göğe değiyor, her birinin elinde bir balyoz, bütün dünyadakiler bir olsa o balyozları yerden kımıldatamazlar. Yüce Allah (cc) O ölünün ruhunu bedenine geri bırakır, Cevap verecek kadar...

Melekler Arapça, Süryanice veya Ölünün diliyle sorar. ´Rabbin kim?, Dinin nedir? Size gönderilen adamın hakkında ne diyorsun?´

Ameli iyi ve salih olanlar ; ´Rabbim Allah, Dinim İslam, bize gönderilen Hz. Muhammed (asv) Peygamberimdir.´ der. Ameli iyi ve salih olmayanlar ise şaşırırlar, bilmiyorum der, o zaman Melekler de Ona balyozlarla vurur. Sonra Yüce Allah (cc) Ameli salih olanın kabrini kolaylıkla onun üzerine kapatır, ve o kişinin kabrini Elli metre uzun ve geniş yapar, Cennet pencerelerinden bir pencere kabrinde açılır. Cennet halıları altına serilir, Ona Cennet elbisesi giydirilir. Yüce Allah (cc) ona kabrinde bir kandil (fener) yakar. Salih Amelini sevdiği dostlarının şekline koyar. Onun yanına gönderir. Sabır etmesi ve Ona binip kıyamete gelmesi için. Ameli kötü olan Kafir ve Asiler ise Yüce Allah (cc) Onun kabrini öyle kapatır ve daraltır ki kaburga kemiklerini birbirine geçirinceye kadar. Kabrinde Cehennem pencerelerinden bir pencere açar, Ateş ve közler kabrinden yükselir. Allah muhafaza amelini kötü bir şekle koyar, kötü koku ve buhar ondan çıkar.

Ona azab vermesi için. Ve o amel kıyamete kadar, sahibine biner.

Yılan ve akrepler Onun bedenine bırakılır. Bunlar toprak yılanı ve akrepleri değil, Ancak kötü amelden olan yılan ve akreplerdir.Herkes kabir sualinden sorulur. Hatta yanan, denizde boğulup
kalan ve hayvanların yediği kişi bile kabir sualinden sorulacaktır.

Ancak Peygamberler, Sıddıklar, Allah´a kalplerini bağlayanlar,Mülk süresinin sevabını duyan, duyduğu günden itibaren her gece okuyan, ölüm hastalığında ihlası okuyan, Taun (veba) hastalığıyla ölen veya onunla ölmemiş bu hastalığa sabır etmiş, cuma ve cuma gecesi vefat eden, küçük yaşta deli olan ve o delilik üzerine ölen ve ebleh (saf ve iyi huylu) olanlar hariç. Bütün bunlar kabir sualinden sorulmayan kişilerdir.

Kabir azabı iki çeşittir. Biri; kıyamete kadar kalkmaz, Kafir ve bazı Asiler gibi. İkincisi; Bu azab kalkar, Duâ ve Kuran sebebi ile örneğin; günahı azdır veya günahları büyüktür ama Yüce Allah (cc) ikramda bulunarak günahlarını affetmiş. Kabir azabı konusunda şüpheye girmemek gerekir. Nasıl ki yanında ki bir insan sevinip ya da sıkıldığında sana hissettirmiyor ise Yüce Allah (cc) da büyük bir ilahtır. Aynısını bir Ölüye uygulayabilir. Kabiri açtığında hiç bir şeyde hissetmezsin.