- Oğul Annesini Evlendirmeyi Üstlenir

Adsense kodları


Oğul Annesini Evlendirmeyi Üstlenir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Hadice
Thu 7 October 2010, 10:25 am GMT +0200

                                              4- Oğul, Annesini Evlendirmeyi Üstlenir:
 

Nesaî, Muhammed b. ismail b. ibrahim tarikiyle şunu nakleder: Yezıd, Hammâd b. Seleme'den, Sabit el-Benânî'den, Ibnu Ömer b. Ebî Seleme'den, babasından, Ummu Seleme'den naklederek anlatır: Ummu Seleme'nin iddeti dolduğunda Ebu Bekir onu kendine istetir, ama Ummu Seleme isteğini reddeder. Ardından Rasûlullah (s.a.v.), Ömer b. Hattab'ı gönderir ve onu kendisine istetir. Ummu Seleme, Ömer'e: Git Rasûlullah'a (s.a.v.) haber ver, ben kıskanç bir kadınım, çocuklarım var, ayrıca velilerimden de hazır kimse yok.

Ömer, Rasûlullah'a (s.a.v.) gelip durumu anlattığında Rasûlullah: "Git ve ona de ki: Ben-kıskanç bir kadınım diyorsun, bu kıskançlığını gi­dermesi için Allah'a dua edeceğim. Çocuklu bir kadınım diyorsun, çocuklarının sana ihtiyacı olmayacak, ihtiyaçları giderilecektir. Velile­rimden hazır kimse yok diyorsun, hazır ve hazır olmayan velilerinden hiçbiri buna karşı çıkmaz."

Bunun üzerine Ummu Seleme, oğluna: Ömer [278]kalk, Rasûlullah'ı (s.a.v.) evlendir dedi ve o da annesini Rasûlullah'la (s.a.v.) evlendirdi. [279]

Vakidî, bu olayın hicretin dördüncü yılı Şevval ayında vuku bul­duğunu söylemektedir.[280]

 

neslihan
Wed 14 January 2015, 07:00 pm GMT +0200
Bu hadisten de oğlunun da veli olabilecegi anlaşılıyor gunumuz sartlariyla zor bir vakia.