- Öğretmen ve Öğreticide Sağlam Bir Kişilik ve Karakter

Adsense kodları


Öğretmen ve Öğreticide Sağlam Bir Kişilik ve Karakter

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Eslemnur
Sat 23 October 2010, 10:46 pm GMT +0200
1. Öğretmen ve Öğreticide Sağlam Bir Kişilik ve Karakter


Araştırmamız verilerine dayanarak eğitim-öğretimde en önemli unsurun öğretmen olduğunu ifade edebiliriz. Öğretmen konusundaki yeterlilik, diğer konulardaki eksikliklerin giderilme­si önemli derecede rol oynayacaktır. Ortaya konulacak pren­sipler yaygın din eğitimini de ilgilendirdiğinden, bundan böyle zaman zaman "öğretmen ve öğretici" kalıbı kullanılacaktır.

Araştırmamızın önemli bulgularından biri olan öğretmen­de kişilik ve karakter konusuna,[705] daha önceki çalışmalarda yeterince değinilmediğî, yada ayrı bîr başlık altında ele alınma­dığı görülecektir.[706] Ancak araştırmamızda öğretmenlerin % 43'ünün, öğrencilerin ise % 35.5'inin ilk sırada zikrettikleri bu faktörün üzerinde önemle durulması gereken bir konu oldu­ğu ortaya çıkmıştır.Her ne kadar Milli Eğitim Temel Kanunun­da "Öğretmenlik mesleğine hazırlık; genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon ile sağlanır" [707] denile­rek, öğretmenliğe hazırlık konusunda kişilik ve karaktere yer verilmemişse de son yıllarda yapılan araştırmalarda,[708] öğret­menlerde kişilik ve karakterin en önemli konu olduğu vurgulanmaya başlanmıştır.

Öğretmenler genelde, "Öğretmenin kişilik ve karakteri en önemli konudur" diyerek fazla bir açıklamada bulunmaz­ken, öğrenciler, 'Öğretmenler sağlam bir kişilik ve karakte­re sahip olmalıdır" demekte; ve iyi örnek olmak; öğrencilerle diyalog kurmak; sevgi, şefkat ve merhametle davranmak; tu­tarlı bir disiplin anlayışına sahip olmak; notu bir silah olarak kullanmamak; meslek şuuruna sahip olmak ve bunu öğrencile­re de kazandırmak gibi hususları da kişilik ve karaktere dahil etmektedirler. Öğrencilerin yaklaşık 1/3 ünün üzerinde birleş­tikleri bu görüşlerin bazı gerçekleri ihtiva ettiği ve bunların or­taya konmasıyla, birtakım problemlerin çözümüne yardımcı olunacağı kanaatindeyiz.

 

HALACAHAN
Fri 25 November 2016, 03:53 pm GMT +0200
Idela bir ogretmen asla.notu bir silah olarak kullanmamali.. ben egitim.hayatimda bu cins ogretmenlere cok ratladim..O derslere dair hic bir sey aklimda tutamazdim..Cu ku tek bir hedef vardi o dersi gecmek ..Ogrenmek adina hic bir amacim.olmuyordu ..Nedeni ise notla tehditler vs ..Ilerde ogretmenlige karar verirsem asla bunu yapmam ..