- Obezite, beynin performansını düşürüyor

Adsense kodları


Obezite, beynin performansını düşürüyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 23 August 2012, 08:45 pm GMT +0200
Obezite, beynin performansını düşürüyor

Bilim adamlarının yaptığı son araştırmalara göre obezite beynin performansını düşürüyor.

BBC'de yer alan habere göre Neurology adlı dergide yayımlanan araştırmada 6 bin İngiliz'in sağlık durumları on yıldan uzun bir süre takip edildi. Araştırmaya katılan 35 ile 55 yaş arasındaki kişiler düzenli olarak hafıza ve idrak testlerine sokuldu. Metabolizmalarında sağlıksız değişimler olan obez deneklerin idrak testlerinde gösterdikleri başarı diğer deneklere oranla çok daha hızlı düşüşe geçti. Obezite'nin bunamayı hızlandırdığı daha önce ortaya çıkartılmıştı. İngiltere Alzheimer Araştırmaları Derneği'nden Shirley Cramer, araştırmayla ilgili "Henüz obezite ile metabolik düzensizliklerin neden beyin fonksiyonlarındaki zayıflama ile bağlantılı olduğunu bilmiyoruz. Ancak toplumdaki obezite oranı hızla artarken bu konuda daha derine inmek şart gibi görünüyor. Bu araştırma idrak gücünün azalmasına odaklanmış ancak daha önce yapılan araştırmalar sağlıklı beslenmenin, spor yapmanın, tansiyonu ve kolestrolü kontrol altında tutmanın bunamayı geciktirdiğini ortaya koymuştu." diyor.

zaman

yagmur_7-c
Tue 5 January 2016, 06:10 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
Sağlıklı yaşamak her bedenin isteği ...Hem de bunu bedeni bizlere lutfeden ,her şeyiyle eksiksiz veren Allah elbette  verdiği gibi eksiksiz isteyecektir...Çünkü bu bize EMANET...Rabbim emanete sahip çıkanlardan etsin inşalalh..

mevlüde06
Tue 5 January 2016, 06:22 pm GMT +0200
Ve aleykumuselam ve rahmetullah.Efendimiz ta asirlar oncesinden bildirmis bize bunlari.cok yemenin sagliga ve hafizaya zararini.ama bilim daha yeni yeni buluyor.
Allah razi olsun paylasim icin.

ceren
Tue 5 January 2016, 07:14 pm GMT +0200
Aleykümselam.Obezite hastalığı kişinin hem bedenen hemde ruhen hastalıklı olmasını ve vucud direncinin düşmesine yol açıyor.Dünya genelinde şu anda obezite ile mücadele verilmektedir.Kişilerin vücüd ve beden sağlığı açısından yediklerine dikkat etmeleri gerekir.

Bilal2009
Tue 5 January 2016, 07:17 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah.  Efendimizin sünnetinde çok yemek yoktur. Rabbim paylaşım için razı olsun.

HALACAHAN
Tue 5 January 2016, 08:59 pm GMT +0200
Obezıte dış gorunusu etkıledıgı kadar,psıkolojık çöküntüyede sebep olmaktadır. Vücüdumuzu yoneten ,tum organlarımızın işlevinden sorumlu olan beyni olumsuz etkılayen bu hastalık malesef ki çagın hastalığı olarak bilinmektedir. Teknolojinin ilerlemesıihayatımızı oldukça kolaylastırdı. olumlu yonlerının fazlaca oldugu bu ilerleme malesef kı hareketsiz yaşamıda beraberınde getırmiştir. Ayrıca düzensiz uyku, duzensız yeme alışkanlığı , fastfood beslenme seklının yaygınlasması bu hastalıgın olusumunun en onemlı sebeplerıdır. Hareketlı yasam ,duzenlı uyku, duzenlı yemek alişkanlığı  vs gibi basıt ama onemlı alışkanlıkları hayatımıza yerleştırerek bu hastalıktana kurtulabılırız.

fatmakaradere 7B
Tue 5 January 2016, 09:11 pm GMT +0200
Allahın bize vermiş olduğu nimetler sağlığımızı güçlendiriyor.Fakat çok fazla besin aldığımızda ve uygunsuz zamanda yemek yediğimizde obezite oluruz.Obezite de beyindeki hücreleri öldürüyor.Bu yüzden her zaman sağlıklı ve temiz yiyecekler tüketelim

melda 6D
Tue 5 January 2016, 09:24 pm GMT +0200
Selamün aleyküm.  Kilolarımıza dikkat etmeli insan sağlığına önem göstermelidir. Allah razı olsun.

Hatice Akdağ 7/B
Tue 5 January 2016, 09:55 pm GMT +0200
Ve Aleyküm Selam:
Allah herkese bir beden vucut vermiştir. Bu bedenler bize emanet olduğu için en iyi şekilde kulalnamalıyız. Uygunsuz,zararlı yiyeceklerden kaçınmalıyız.
Bu bilgileri bizimle paylaştığınız için Allah razı olsun..

ikranur 7d
Tue 5 January 2016, 10:41 pm GMT +0200
selamun aleyküm.
yediğimiz yemeklere aldığımız kilolara dikkat edelim inş.
Allah c.c. razı olsun.

Alican 7-B
Mon 11 January 2016, 08:59 pm GMT +0200
Aleyküm selam. Obazite dış görünüşü etkilediği gibi beynin çalışmasınıda etkiler. Bizler bu tür rahatsızlıklarla karşı karşıya kalmamak için dengeli ve düzenli beslenip geceleri yemek etmemeliyiz. Allah c.c razı olsun.