- Nehir Suyu Bile İsraf Edilmez

Adsense kodları


Nehir Suyu Bile İsraf Edilmez

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Fri 9 July 2010, 04:11 pm GMT +0200
Nehir Suyu Bile İsraf Edilmez

İnsan hayatının her yönüyle ilgilenen Hz. Peygamber, ümmetini israf konusunda da uyarmıştır. İsraf, her şeyde söz konusudur. Günümüzde vakti boş yere geçirmekten, artan yemekleri dökmeye kadar her yerde israfla karşılaşmak mümkündür. Hz. Peygamber’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) israf konusundaki ikazlarından biri de şudur: O (sallallâhu aleyhi ve sellem), bir sahâbînin suyu israf ederek kullandığını görmüş ve “Bu israf nedir?” diye hayretini belirtmiş. Sahâbî, “Abdestte israf olur mu?” diye sorunca Hz. Peygamber “Evet! Nehir kenarında da olsan (normal miktarın üzerinde su kullanman israftır)” buyurmuştur.

Resûlullah Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem), bu sözleriyle aynı zamanda çevrenin korunmasına özen gösterilmesi gerektiğine işaret ediyordu. Tabiî kaynakların hiç bitmeyecekmiş gibi kullanılmasının sonuçlarını bugün dünya ağır bir biçimde ödemektedir.

Nehir suyunun bile lüzumsuz yere harcanmasını hoşgörmeyen Peygamber Efendimiz’e (sallallâhu aleyhi ve sellem) uymaya çalışan Müslümanlar, sahip oldukları şeyleri kullanırken son derece dikkatli olmalıdırlar. İbadet yapıyorum diye çevreye maddî veya mânevî zarar vermek İslâm Dini’nin uygun görmediği davranışlardır. İbadet konusunda dahi Hz. Peygamber’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) israfa müsaade etmemesi çok önemlidir. Cimrilik de israf da yasaktır. Müslüman dengeli olmalıdır.

Bilal2009
Sat 21 April 2018, 01:55 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm Rabbim bizleri müsrif kimselerden eylemesin Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Sat 21 April 2018, 02:42 pm GMT +0200
Aleyküm Selam.  Rabbim bizleri herzaman boş harcamalardan uzak eylesin inşaAllah

ceren
Sat 21 April 2018, 04:16 pm GMT +0200
Aleykumselam.evrende bulunan allahın yarattığı hiç bir suyu varlığı israf etmeyen ve koruyan kullardan olalim inşallah. ..