- Nefsimi Nasıl Yenebilirim

Adsense kodları


Nefsimi Nasıl Yenebilirim

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Thu 20 September 2012, 09:37 am GMT +0200
Nefsimi Nasıl Yenebilirim?



İS rumuzlu okuyucumuz: “Nefsime karşı neler yapmalıyım ki onu yenebileyim. Biliyorum tamamen yenemem, ama biraz da olsun ona hâkim olmanın yolları yok mu?”

Nefisle mücadelemiz ölünceye kadar sürer. Ölmeden önce nefsimizi yendiğimizi söyleme imkânımız yoktur. Fakat Allah’ın yardım ve inayetiyle onu hayra yönlendirebiliriz. Peygamber Efendimiz (asm) nefsin bitmek bilmeyen fırtınaları karşısında Allah’ın yardım ve inayetine sığınılabileceğini, bize, “Allah’ım, göz açıp kapayıncaya kadar dahi olsa beni nefsimle baş başa bırakma” duâsıyla göstermiştir. Hazret-i Yusuf Aleyhisselâm gibi şanlı bir Peygamber (as), “Nefis daima kötülükleri emreder. Ancak Rabb-i Rahim’im yardım eder ve merhamet ederse o başkadır.” sözü ile nefse güvenilmeyeceğini bildirmiştir. Nefsin azgın istekleri karşısında ancak Allah’a sığınılır, Allah’tan yardım istenir.

Bediüzzaman Hazretlerinin işaretiyle, nefse biraz olsun hâkim olmanın ve onu hayra ve tövbeye sevk etmenin yolları şöyle sıralanabilir:

1- Nefsimizi savunmayacağız. Onu günahların ve hataların başı bilip ona aldanmayacağız. Onu ittiham etmekten geri durmayacağız. Onun hatırı için Müslüman kardeşimize küsmeyeceğiz. Onun hatırı için Allah’a ve Resûlüne (asm) darılmayacağız.

2- Nefsimizin türlü türlü çekiştirmelerine ve bizi yanlışa sürükleyen bitmek bilmez isteklerine karşılık Allah’a sığınmaktan başka çaremizin olmadığını aklımızdan çıkarmayacağız. Allah’ın yardımıyla istiâze edeceğiz, Allah’a sığınacağız. Kur’ân’ı dinleyeceğiz. Sünnet-i Seniyye kalesine gireceğiz.

3- Hatamızı çok sık itiraf edip, tövbe kapısını çok sık aşındıracağız.

süleyman kösmene

ceren
Mon 17 October 2016, 06:55 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Rabbim bizleri onun yolunda giden ve nefsine hakim olup onu islam icin terbiye edip nefsini islam icin yenen kullardan olalim inşallah....

HALACAHAN
Mon 17 October 2016, 07:35 pm GMT +0200
Aleykum selam . Inşaallah nefsine hakim olan onun tuzaklarına düşmeyen ve doğru yolda ilerleyen kullardan oluruz ..

ARTVİN 08
Tue 18 October 2016, 08:39 am GMT +0200
                                                                         DEVECİ ile FİLOZOF

. Çöllerde avare dolaşan bir filozof, devesi ile yolculuk yapan bir köylüye rastladı. Nereden gelip nereye gittiğini öğrendikten sonra, devenin iki yanına sarkmış çuvallarda neler olduğunu sordu.
Köylü:
-Onların birine buğday,diğerine kum doldurdum...diye cevap verdi.
Filozof:
- Buğdayı anladım ama, kumu niçin doldurdun? diye sorunca Köylü:
-İkinci çuval boş kalsaydı denge bozulurdu! dedi. Filozof gülmeye başladı:
- Denge sağlamak için buğdayın yarısını bir çuvala,diğer yarısını da öbürüne doldursaydın herhalde daha akıllıca davranmış,zavallı devenin yükünü de azaltmış olurdun dedi.
Köylü şaşırmış, bu bilge adama hayranlıkla bakmaya başlamıştı.
- Sen, dedi, padişah yahut vezir olmalısın! Bu kadarakılancakonlarda bulunabilir.
- Hayır dedi filozof, ben ne padişahım, ne de vezir.
- Öyleyse dükkan sahibi zengin birisin...
- Ne gezer, cebinde mangırı bile olmayan bir adamım ben! Bunca bilgi ve hikmetin karşılığı olarak elimdeki şudeynekve hırpani kıyafetlerimle gezip duruyorum çöllerde...
Köylü bu cevap karşısında hiç memnun olmamıştı:
-Çekil git yanımdan! diye bağırdı. Senin bilgi ve hikmet dediğin şeyin bir faydası bulunsaydı,önce sana yarardı.
Torbamın birinde kum, diğerinde buğday olması, senin içi boş bilgi ve felsefenden çok daha iyidir!.




'' MEVLANA ''

ARTVİN 08
Fri 21 October 2016, 09:16 am GMT +0200

    '' Halbuki namazda ruhun ve kalbin ve aklın büyük bir rahatı vardır. Hem cisme de o kadar ağır bir iş değildir. Hem namaz kılanın diğer mubah dünyevî amelleri, güzel bir niyet ile ibadet hükmünü alır. Bu surette bütün sermaye-i ömrünü, âhirete mal edebilir. Fâni ömrünü, bir cihette ibka eder.''



                                           
                                                                          '' RİSALE-İ NUR KÜLLİYATINDAN ''

ARTVİN 08
Mon 24 October 2016, 09:39 am GMT +0200
                        Beşerin hayat-ı içtimaîsinde bütün ahlâksızlığın ve bütün ihtilalatın menşe’i iki kelimedir:
                        Birisi: "Ben tok olduktan sonra, başkası açlıktan ölse bana ne?"
                        İkincisi: "Sen çalış, ben yiyeyim.

                        Bu iki kelimeyi de idame eden, cereyan-ı riba ve terk-i zekattır. Bu iki müdhiş maraz-ı içtimaîyi tedavi edecek tek çare, zekatın bir düstur-u umumî suretinde icrasıyla, vücub-u zekat ve hurmet-i ribadır. Hem değil yalnız eşhasta ve hususî cemaatlerde, belki umum nev’-i beşerin saadet-i hayatı için en mühim bir rükün belki devam-ı hayat-ı insaniye için en mühim bir direk, zekattır. Çünki beşerde, havas ve avam iki tabaka var. Havastan avama merhamet ve ihsan ve avamdan havassa karşı hürmet ve itaatı temin edecek, zekattır. Yoksa yukarıdan avamın başına zulüm ve tahakküm iner, avamdan zenginlere karşı kin ve isyan çıkar. İki tabaka-i beşer daimî bir mücadele-i maneviyede, bir[/color] keşmekeş-i ihtilafta bulunur. Gele gele tâ Rusya’da olduğu gibi, sa’y ve sermaye mücadelesi suretinde boğuşmaya başlar.

                        Ey ehl-i kerem ve vicdan ve ey ehl-i sehavet ve ihsan!

İhsanlar zekat namına olmazsa, üç zararı var. Bazan da faidesiz gider. Çünki Allah namına vermediğin için, manen minnet ediyorsun; bîçare fakiri minnet esareti altında bırakıyorsun. Hem makbul olan duasından mahrum kalıyorsun. Hem hakikaten Cenab-ı Hakk’ın malını ibadına vermek için bir tevziat memuru olduğun halde, kendini sahib-i mal zannedip bir küfran-ı nimet ediyorsun. Eğer zekat namına versen; Cenab-ı Hak namına verdiğin için bir sevab kazanıyorsun, bir şükran-ı nimet gösteriyorsun. O muhtaç adam dahi sana tabasbus etmeğe mecbur olmadığı için, izzet-i nefsi kırılmaz ve duası senin hakkında makbul olur. Evet zekat kadar, belki daha ziyade nafile ve ihsan, yahut sair suretlerde verip riya ve şöhret gibi, minnet ve tezlil gibi zararları kazanmak nerede? Zekat namına o iyilikleri yapıp, hem farzı eda etmek, hem sevabı, hem ihlası, hem makbul bir duayı kazanmak nerede?

                                         UHUVVET RİSALESİ(RİSALE-İ NUR KÜLLİYATINDAN)

ceren
Fri 8 December 2017, 05:11 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim bizleri ahir zamanın bu dehşetli günlerinde nefsini islam yolunda iman ile terbiye eden ve kurtuluşa erişen kullardan olalım inşallah...

Sevgi.
Fri 8 December 2017, 07:30 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam Rabbim bizleri nefsini yenen kullarından eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

Bilal2009
Fri 8 December 2017, 07:44 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Nefsi yenmek için kalbi diriltmek kalbi diriltmek için de nefsi yenmek lazımdır Rabbim paylaşım için razı olsun