- Necm sûresi

Adsense kodları


Necm sûresi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 16 June 2011, 01:38 pm GMT +0200
NECM SÛRESİ


1162- Ebû Hüreyre'den (Radıyallahu Anh) rivayet edilmiştir:

«Kim yemin eder def yemininde: Lât ve Üzza (putları) hakkı için,

derse, hemen arkasından (bu günahı örtmek için «Lâ İlahe İllallah»

desin. Kim de arkadaşına: Gel, kumar oynayalım, derse, o da  (bu

günahı örtmek için) sadaka versin.»

Mütercim:

KasıdJı olarak Lât ve Uzza putlarına hürmet için bunlar adına yemin eden şübhesiz kâfir olur. Fakat cehalet sebebiyle ve kasıdsız olarak derse, onun keffareti «Lâ İlahe illallah» sözü ile önceki ifade­sini terk etmesidir.[28]

 

RAHMAN  SÛRESİ

 

1163- Abdullah bin Kays (Radıyallahu Anh) derki:

«İki cennet vardır ki, onların kap-kacağı ve içlerindeki eşya lar hep gümüştendir. İki cennet de vardır ki, bunların kap-kacağı ve içlerinde olan eşyalar hep altındandır. Bir de ADN cennetinden olan insanlarla Rabî erini görmeleri arasında Allah'ın zatmdaki Azamet perdesinden başka hiç bir engel yoktur.»

 

1164 - Abdullah bin Kays'dan (Radıyallahu Anh) rivayet edil­miştir:

«Cennette, içi boş inciden yapılmış altmış mil genişliğinde bir ça­dır vardır. Çadırın her köşesinde (müminler için) Hurî'ler vardır ve bunlar birbirlerini görmezler. Müminler bunların (Hurilerin) etra­fında dolaşır ve eğlenirler. Bir de iki cennet vardır ki, onların kap-kaçağı ve içerlerinde bulunan eşyalar gümüştendir. İki cennet de vardır ki, onların kap-kacağı ve içerlerinde bulunan eşyalar altın­dadır. Adn cennetin de olan insanlarla Rablerini görmeleri arasında, Allah'ın zatındaki azamet perdesinden başka hiç bir engel yoktur.»

Mütercim:

Bu hadîsi şe-rifte, Allah'ın azamet ve kibriyası, zatının görünme­sine engel olacaktır diye sananlara cevab olarak Şerkavl şerhinde Şöyle denmektedir: Geçen hadîs-i şeriflerde Allah'ın cennette görüB-meyeceğine dair herhangi bir işaret yoktur. Çünkü Adn cennetinde bulunanlara ve belirli bir zamanda görünmemesi, cennetin her ye­rinde ve her zaman için görünmemesi demek değildir. Yahud, Allah Tealâ Hazretlerini görmeye engel, Allah'ın azametinden başka bir şey olamaz. Allah'ın dilemesiyle görüş olur, demektir. Böylece en güzel bir tevil yapılmıştır.

Ehli sünnet inancında, keyfiyet ve misal olmaksızın ahirette Al­lah Tealâ Hazretlerinin cemalini müminler görecekler ve bundan en büyük manevî hazzı duyacaklardır.[29]




[28] Ömer Ziyaeddin Dağistâni, Zübdetü’l-Buhari, Hisar Yayınevi:805-806

[29] Ömer Ziyaeddin Dağistâni, Zübdetü’l-Buhari, Hisar Yayınevi:806-807

ceren
Tue 1 May 2018, 04:00 am GMT +0200
Esaelamu aleykum. Rabbim bizleri dünya hayatını ahiretini kazanmak için yaşayan ve ahiretini kurtarıp cennet ehli olan kullardan eylesin inşallah. Rabbim razı olsun paylasimdan kardeşim. ..