- Necis Şeyler ve Temizlenme Yolları

Adsense kodları


Necis Şeyler ve Temizlenme Yolları

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Tue 5 January 2010, 02:05 pm GMT +0200
NECİS ŞEYLER VE TEMİZLENME YOLLARI HAKKINDA

O, sarhoş eden sıvı olan müskirat, idrar, mezi (ince ve beyaz bir su olup, çoğunlukla şehvetin kaynaştığı bir zamanda çıkar) vedi (kalın, beyaz ve bulanık bir su olup çoğunlukla büluğ çağına vardıktan sonra idrardan sonra veya ağır bir şey kaldırınca çıkar) Köpek, Domuz ve yavruları ölü olan hayvan, Balık insan ve çekirge hariç, Kan irin, kusma, eti yenilmeyen hayvanların sütü,insan sütü hariç. Hayatta bulunan herhangi bir hayvandan kesilen parça, ölüsü gibidir. İnsandan kesilen parça ile balık ve çekirgeden kesilen parça tahir’dir (helal’dir). Başka bir şeyden kesilen parça necistir. Yalnız eti yenilen hayvanınn yün ve kılları tahir’dir (helaldır). Köpek, domuz ve onlardan olanların dışındaki bütün hayvanların ferc (vajina) ıslaklığı ve menisi tahirdir. O şehvet (meni) kan ve ete dönüşse bile...

NECİS OLAN ŞEYİ TEMİZLEMEK

Bu saydığımız necis şeylerin necaseti gitmez içki hariç. Eğer içki kendiğilinden sirke olursa ya da güneş ve gölgeye konmak suretiyle sirkeye dönüşürse helal olur. Ancak ilacın atılması sebebiyle sirkeye dönüşse helal olmaz. Öldüğünden dolayı eti haram olan hayvanların deriside dibağa koyup dibağdan sonra temiz bir su ile yıkansa helal olur. Ama kılları helal olmaz. Eğer bir şey köpek veya domuz’dan dolayı necis olursa tahir etmek için bir tanesi toprakla olmak üzere yedi defa yıkamak gerekmektedir.

Eğer sulu bir şey değil ise; Ancak necis olan yer toprak veya topraklı ise bir tanesi toprakla olma şartı yoktur. İki yaştan küçük erkek çocuğunun idrarı bir yere değerse üzerine su serpmekle helal olur. Eğer necis olan yerin tamamı ıslanır ve çocuk sütten başka bir şey yememiş ise. Domuz köpek ve söylediğim çocuğun dışındaki necasetler, eğer renk,koku ve tad gibi bir şey hissetmezse suyun necis olan yerin üzerinden akmasıyla helal olur. bir defa bile olsa, ancak üç defa daha yıkamak daha iyidir. Eğer renk, koku ve tadı hissederse,necasetin tadını zor bile olsa gidermek gerekmektedir. Yalnız tek renk veya tek koku kalmış ve sabunla çıkmıyor ise herhangi bir zararı yoktur. Eğer sabunla çıkar veya renk ve koku ikisi beraber kalmış ise tahir (helal) olmaz. Necis bir şey kulleteyn’den az olan bir suya bırakılsa helal olmayacağı gibi suyuda necis yapar. Necis bir elbise yıkanıp helal olduktan sonra ondan dökülen su helaldir.Eğer o suyun rengi değişmemiş ve içinde necaset görünmüyor ise.Ne kadar sıvı birşey varsa necis olduğunda yıkamakla tahir (helal) olmaz.