- Ne Korkuya Ne Ümide Teslim

Adsense kodları


Ne Korkuya Ne Ümide Teslim

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Thu 7 June 2012, 02:49 pm GMT +0200
Ne Korkuya Ne Ümide Teslim


Sabahattin Aydın |
Nisan 2012 | SUNUŞ   


Yaşadığımız dünya ümitten çok karamsarlık yüklüyor. Sevgiden ziyade nefret… Neredeyse bütün insanlık dünya hayatı yaşayacağımız tek hayatmış, ötesi yokmuş gibi azgın bir rekabetin içinde. Planlar, projeler dünyanın sayılı günlerine yönelik. Korkularımız, ümitlerimiz de öyle. Oysa mümin bilir ki “dünya fanidir.” Ve bu iki kelimelik cümleden oluşan bilgi, hayatımızın eksenidir.

Şükürler olsun, iman sahibi kimseleriz. Bu dünya, imtihan dünyası. Bütün yaptıklarımızdan sorumluyuz. İnsan olarak eksiğiz, kusurluyuz. Dolayısıyla öteye dair bir korku var kalbimizde. Fakat imanımız bize bir ümit veriyor. Rabbimiz tövbeleri kabul edendir, affedendir, bağışlayandır.

Korku ve ümit… Belki biraz korku, daha çok ümit… Bu kavrayış ve sezgi etrafında yumak gibi sarıyoruz ömrü. Bitirdiğimizde korktuğumuzdan emin, umduğumuza nail olur muyuz diye dualarla akıbetlerimiz hayrolur inşallah.

Bu ay korku ve ümit (havf ve reca)’nın yanı sıra uzun soluklu bir seriye başlıyoruz. Okurlarımızın yıllardır severek takip ettiği Ali Yurtgezen, Altın Silsile’yi yazmaya başladı ve Abdülhalik-ı Gücdüvanî hazretleri ile bismillah diyoruz. Bu seri, Hacegân-Nakşibendiyye-Müceddidiyye ve Halidiyye olmak üzere, günümüze kadar uzanacak inşallah.
Yine bu sayıdan Selim Uğur ve Taha Yıldız’ın namaz merkezli, Kürşat Salih Yaman ve Esra Büyücek’in modern algı ve tavırları sorguladıkları yazılarına dikkanizi çekerek sözü noktalayalım.

Mayıs sayımızda buluşmak üzere inşallah…