- Nasıl Yaşarsanız Öyle Ölürsünüz

Adsense kodları


Nasıl Yaşarsanız Öyle Ölürsünüz

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Tue 22 June 2010, 10:17 am GMT +0200

 

NASIL YAŞARSANIZ

ÖYLE ÖLÜRSÜNÜZ   

 

 

قاَلَ اللهeُ تَعَالَى فِي كِتَابِهِ الْكَرِيمِ :

أَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ ، بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

﴿مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُم بِأَحْسَنِ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ﴾[1] صَدَقَ الله ُالْعَظِيمُ.

وَ قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى الله ُعَلَيْهِ وَ سَلَّمَ فِي حَدِيثٍ :

,... إِذَا أَسْلَمَ الْعَبْدُ فَحَسُنَ اِسْلاَ مُهُ يُكَفِّرُ اللهُ عَنْهُ كُلَّ سَيِّئّةٍ كَانَ زَلَفَهاَ-[2]  صَدَقَ رَسُولُ اللهِ فِيمَا قَالَ.

 

Muhterem cemaat!

Ne için yaşadığını bilmek; yaşamak kadar önemlidir. Nitekim insanı diğer canlılardan ayıran en büyük özellik, bilmeye ve düşünmeye sevk eden akıl sistemidir. Aklın da en büyük özelliği; kalp ve nefs üçgeniyle birleşip, yaratılış gayesine uygun olarak, beden ülkesini yönetebilmesidir.

Başka bir açıdan yaşamak; nefes alıp vermek, yemek-içmek gibi şeylerle sınırlandırılırsa, aynı şeyleri, hayvanların da yaptıklarını unutmamak gerekir.

Yaşamak ve ölmek!.. yaşamanın ardından ölmek! nasıl yaşanılırsa öyle ölmek!.

İyi insanların iyi; kötü insanların da, kötü yolda ölmeleri muhtemeldir. Bu bakımdan, iyilik yapmayı görev bilen bir insan iyilikleriyle, kötülük yapmayı meslek edinmiş bir insan da, kötülükleriyle gömülür.

Ölümün dik yüzünde ölümsüzlük vardır. Yani bir daha ölmemek üzere ölmek. Bu dünyada bir insan hangi hâl üzere yaşamışsa, o hâl üzere ölecektir.

Yüce Rabbimiz; iyilikle yaşayan kullarına dünya ve ahiret müjdesi verirken şöyle buyuruyor:

“Erkek veya kadından, her kim mü’min olarak yararlı bir iş yaparsa, biz ona muhakkak güzel bir hayat yaşatırız ve işlemekte oldukları amellerin daha güzeli ile mükâfatlarını mutlaka veririz.” [3]

Değerli Mü’minler!

Hakkı, hakikati, adaleti, birlik ve beraberliği, insanlığı, Allah için sevmeyi ve Allah için buğz etmeyi, kendisine görev bilen bir insan, yaşantısında olduğu gibi, öldükten sonra dirildiği günde de, aynı heyecanı ve aynı duyguları taşıyacaktır.

Bozgunculuk, şirk, küfür, kötülük ve isyan üzere can verenler de, kendi duygu ve heyecanları ile dirileceklerdir.

Diriliş olur da hesap olmaz mı ?  Hani dönem boyunca okula giden öğrenciler, dönem sonunda bir imtihana tabi tutulur, sorular sorulur, durumları değerlendirilir ya, peki koca bir ömür hesapsız bırakılır mı  ?

Ağustos böceği ile karınca kışın ne durumdalarsa, iyi ile kötü, zalim ile mazlum, haklı ile haksız da aynı duruma düşüp, ayrı ayrı hesap verirler.

Hak’kın peşinde koşanların yüzleri gülerken; batılın ve küfrün peşinde koşanlar: “Ah keşke toprak olsaydım![4] da bu günleri görmeseydim” diyecekler.

İçinde bal taşınan çanak kırılınca taşıyıcısının üzerine bal dökülür. İçinde zehir taşınan çanak kırılınca, taşıyıcısının üzerine zehir dökülür. Bu dünyada bal taşıyanlar ballarıyla, zehir taşıyanlar da zehirleriyle anılırlar.

Er yada geç, ölümün gül yüzüyle tanışacak her insan, şu nebevi fermanı aklından hiç çıkarmasın:

“Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz, nasıl dirilirseniz öylece haşrolunur (hesap verir) siniz.”

Yani SU TESTİSİ SU YOLUNDA!...

 

أَلاَ إِنَّ أَحْسَنَ الْكَلاَمِ وَ أَبْلَغَ النِّظاَمِ...


 

 

[1]    Nahl Suresi: 97

[2]      Sahih-i Buhari: Hadis No: 39

 

[3] Nahl Suresi: 97

[4] Nebe Suresi: 40

ceren
Tue 8 September 2015, 06:52 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Rabbim razı olsun paylaşımdan Reyyan abla.Nasıl yalarsan öyle ölür ,nasıl ölürsen öyle dirilirsin.Bu dünyayı hakkıyla iman ederek,ibadetlerini yaparak geçiren ve imanı ile ölen ve oyle de dirilen cennet ehli olacak kullardan olalım inşallah...

Rüveyha
Tue 8 September 2015, 07:43 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam.Âmin ecmain kardeşim..Rabbimizin rızasına uygun ömür yaşayanlardan oluruz İnşaAllah..Dünya ve ahiret hayatını cennet dönüştürmek bizim elimizde .Rabbim yardımcımız olsun İnşaAllah.

HALACAHAN
Wed 13 July 2016, 01:25 pm GMT +0200
Paylaşımın sonunu ne guzel bağlamışlar ..Su  testisi su yolunda kirirlir  diye..Bu dünyada imanlı yaşayıp ahirete imanlı göçen ve cennete giren kullrdan eyle bizleri Allahim

HALACAHAN
Wed 13 July 2016, 01:26 pm GMT +0200
Nasıl yazarsak öyle olucez  ..Nasıl olursek  öyle dirilecez..o şekilde hesaba cekikecez..Rabbim sualimizi kolay eylesin ..Amin..

Yağmur Gmş
Wed 13 July 2016, 01:54 pm GMT +0200
Bismillah...
Bir insan nasıl yaşarsa öyle ölür. Güzel yaşarsa güzel, kötü yaşarsa kötü ölür. Rabbim hayırlı ve güzel ölümler nasip etsin.

yagmur_7-c
Wed 13 July 2016, 03:45 pm GMT +0200
Esselamu aleykum
İnsan dünyaya boşuna gönderilmedi....İnsana en büyük nimetler verildi ....Akıl,vicdan ve öğrenme mekanizması verildi...Ama Allah boşuna bırakmadı onları ,doğruyu da yarattı yanlışı da...Işte bizlere de düşen Allah in yarattığı bu nimetlerin bilip doğruyu secmeliyiz ...Allah a sukretmeliyiz tabii ki de...Rabbim sukreden kullarindan etsin inşallah...

melda 6D
Wed 13 July 2016, 03:51 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Hayvanlarda bizim yaptığımız faaliyetleri yapıyor hatta bizden daha çok şükrediyorlardır bile . Bizi hayvanlardan ayıran bazı şeyler olmalı . Mesela kulluğumuz yaptığımız ibadetler bizi farklı kılmalı ... Ömrümüzü Hak yolunda harcayalım bal küpü taşıyalım ki ahiretimiz güzel olsun inşallah.

Mevlüde
Wed 13 July 2016, 04:16 pm GMT +0200
Aleykumusselam ve rahmetullah.Rabbim hayirli bir omur yine hayirli bir olum versin bizlere.hesabimizi kolay kilsin.
Allah razi olsun.daimi hatirlanmasi gereken bir hadisi serif

Bilal2009
Wed 13 July 2016, 07:05 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. Rabbim bizlere güzel bir yaşam ve güzel bir ölüm nasip eylesin. Ancak güzel bir yaşam ve güzel bir ölüm yanlız Allah yolunda olmaya bağlıdır. Rabbim paylaşım için razı olsun.

HALACAHAN
Tue 27 September 2016, 07:41 pm GMT +0200
Rabbim bizleri iyilik ehli kullarindan eyle..bizleri doğru yolundan ayirma ..