- Namazı Kılmayan Kişi

Adsense kodları


Namazı Kılmayan Kişi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Tue 5 January 2010, 11:55 am GMT +0200
NAMAZI KILMAYAN KİŞİ HAKKINDA

İmandan sonra en hayırlı şey namaz olduğunu bilmemiz gerekmektedir. Peygamberimiz (sav) ölüm sekeratında bile şöyle söylerdi. Sizlere tavsiyem namazınızı ihmal etmeyin.Namaz kılmayan kişi Yüce Allah onun ömründen bereketi çıkarır, hayırlarını kabul etmez, yüzünden nuru çıkartır. Dualarını kabul etmez, bütün alem onu sevmez, Salih’lerin dualarında payı olmaz, Rezalet içinde ve aç olarak ölür. Sekarat esnasında bütün denizlerin suyunu içse yinede susuzluğunu gideremez. Kabirde kaburgaları birbirine geçirilir, közlerin içinde sağa sola çevrilir. Yüce Allah ona öyle bir yılan musallat eder ki gözleri ateşten tırnakları demirden bir günlük mesafe uzunluğundadır. Sesi şimşek sesi gibi her vuruşta onu elli iki metre yerin dibine indirir.

Onu tırnaklarıyla tekrar çıkartır  ve tekrar vurur 52 metre yerin dibine indirir tekrar çıkartır, kıyamete kadar bu böyle devam eder.Ellerini ensesine bağlarlar, Melekler onu yüzüstü Cehenneme sürüklerler, Hesap esnasında Yüce Allah gazab gözüyle ona bakar onunla büyük bir hesap görür. Cehenneme konması için emreder ellerini ensesine bağlarlar. Melekler onu döverler, Cennet ona sen benden değilsin bende senden değilim der. Cehennem ise ona ben sendenim sende bendensin bana yaklaş vallahi başına büyük bir azab getireceğim’ der. Daha sonra onu Cehennem kuyularından birisine atarlar o kuyunun adı Falak’tdir. Cehennem bile Ya Rabbi Falak'den sana sığınırım der. Eğer bir kartal bin sene uçsa yine de falak’ın dibine yetişemez. içindeki yılanların her biri dağlar kadar Akrepleri ise katır büyüklüğündedir. Onu soktuklarında bedendeki et dükülür, kemikleri birbirinden ayrılır.

Çekilen bu ağrılar yüzyıl geçse yine de dinmiyor. Kan iltihap ön ve arkalarından çıkar. Cehennemdekiler ona lânet ederler her kaçırdığı ve kılmadığı namazı Cehennem’in ateşinin üstünde kaza olarak kılar. Her bir namaz için 80 yıl Cehennem’de kalınır. Namaz hiç kılmayana zekat verilmez, Namaz kılmayanın olduğu yerden bereket kalkar kim yanına otursa günahkar olur çünkü her zaman ona lanet yağar, Ona selam vermek ve almak günahtır. Şahitliği kabul olunmaz Azrail onun ruhunu aldığında ipekten bir örtüyü dikenlere sarıp güçlü birinin çektiği gibi alır. Melekler ruhunun kokusuna dayanamazlar.

Kim ki her zaman namazını kılarsa abdestini güzel bir şekilde alırsa, rüku ve secdelerini iyi yaparsa namazın hak olduğuna inanırsa Yüce Allah rızkını genişletir, kabir azabı üzerinden kalkar şimşek gibi sırat köprüsünden geçer Yüce Allah onun bedenini cehenneme haram kılar. Kim günde beş vakit namazını kılarsa günahlardan temizlenir her gün beş defa kendini yıkayan gibi olur.

Kim namaz kılarsa onun namazı nurlanarak göklere çıkar. Arşın yanına varıncaya kadar orada sahibine kıyamete kadar dua eder.

Kim ki namazını cemaâtle kılmazsa mahakkak (mel’un) şeytan onu aldatır.

Kim cemaate giderse attığı her adım başına, Yüce Allah (cc) ona bir hasenat (iyilik) yazar. Onun derecesini yükseltir, bir günahını da affeder. Kim ezan sesini duyupta cemaate özürsüz gitmez ise eğer, erimiş kurşun onun kulağına damlatılsa onun için daha iyidir,camiye gitmemekten. Kim ki kırk gün sabah namazını cemaatle kılar, yerinden kalkmaz konuşmaz ve yüzü kıbleye doğru güneş çıkıncaya kadar her seferinde Yüce Allah (cc) ona bir Hac ve Umre sevabını yazar.