- Nalın

Adsense kodları


Nalın

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Thu 22 October 2009, 12:39 am GMT +0200
NALIN
 


Rüyada nalın giymek veya görmek, asi ve günahkar için tövbeye, sırrını saklamak isteyen kimselerin sırrının açıklanmasına işarettir.
 

Ayaklarına nalın giydiğini, fakat bununla yürümediğini gören, bir başkası ile ilişkide bulunur. Eğer giydiği nalın yeni ise, ilişkide bulunduğu kimse de bekar ve gençtir. Kendisine bir nalın verildiğini gören eşini veya hizmetçisini sever. Eğer nalın eski ve kırık dökük bir şeyse, ilişkide bulundukları da yaşlı kimselerdir. Nalın ile yürürken biri ayağından çıkıp bir teki ile kaldığını gören, kardeşlerinden veya ortaklarından ayrılır veya karısını boşar. Bir rivayete göre; rüya sahibi bir yıl sonra ölür.
 

Nalınlarının kaybolduğunu, kuyuya düştüğünü ve sonradan bulunduğunu görmek, ev halkından bir kadınla aralarında dargınlık ve ayrılık olup, sonra aralarının düzelmesine işarettir. Nalının çalındığını veya başka bir kimsenin giyip gittiğini görmek, birisinin eşini aldatmaya çalışacağına, birinden bir nalın aldığını ve bunu kaybedip tekrar bulduğunu görmek, bir mal elde etmeye çalışıp bunda nihayet başarılı olacağına; ayağından nalınlarının zorla çıkarıldığını veya kırıldığını görmek, niyet ettiği yolculuktan alıkonulacağına delalet eder.
 

Bazılarına göre; nalın giydiğini gören, karada yolculuk eder. Bir mecliste nalın ile yürüdüğünü gören, bir yabancı ile ilişkide bulunur. Nalının ökçesinin kırıldığını görmek, kısır bir eşe, bir rivayete göre de nikahsız evlenmeye işarettir. Nalını tamir ettiğini gören, eşiyle iyi geçinir. Nalını başka biri tarafından tamir edildiğini görmek, başkaları tarafından eşinin yoldan çıkarılacağına işarettir.
 

Gümüş nalın giymek güzel bir eşe, kurşundan yapılmış nalın giymek, zayıf ve
 

çelimsiz bir eşe, ateşten nalın giymek huysuz bir eşe; deriden nalın giymek, zenci bir eşe; aslan derisinden nalın giymek, zalim bir aileye mensup bir eşe delalet eder.