- Müteahhirîne Göre Sünnet Kavramı

Adsense kodları


Müteahhirîne Göre Sünnet Kavramı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
saniyenur
Tue 5 July 2011, 10:45 pm GMT +0200
Müteahhirîne Göre Sünnet Kavramı

Bu çağımızda “sünnet” kavramı çoğu kimseler tarafından iki ayrı anlam hakkında kullanılagelmektedir:

1- Araştırmacılara, öğretim kurumlarına, araştırma merkezleri, üniversiteler, kütüphaneler, ilim öğrencilerine göre sünnet kavramı; Bunlar çoğunlukla bu kavram ile nebevî hadisi, ona dair ilimleri ve bunlardan dallanıp budaklanan sair ilim dallarını kastederler.

2- Genel olarak sünnet kavramı: Bununla da çoğunlukla amelî sünnetler, şer’î emirler yahutta farzın dışında kalan sünnet olan hükümleri kastederler. Nafileler, müstehablar, teşvik edilen hususlar ile farzın daha alt mertebesinde bulunan şer’an yapılması istenmiş işler hakkında kullanılır. Daha önce açıklandığı gibi şeriatte böyle bir anlayışın esası vardır.

Özetle: Şer’î bir terim olarak sünnetin genel bir anlamı vardır. O da Rasûlullah -Sallallahü aleyhi vesellem-’ın getirmiş olduğu ilim, amel ve hidayetin ifadesi olan din demektir. Bir de bu kavramdan dallanıp budaklanan birtakım kavramları da vardır. Kur’ân-ı Kerim’in dışındaki kaynak olan sünnet, bid’ate muhalif meşrû’ anlamıyla sünnet, uymak anlamı ile sünnet, dosdoğru ve sağlıklı inanç ve usulu’d-din anlamıyla sünnet, hadis anlamıyla sünnet, nafile anlamıyla sünnet ve buna benzer diğer anlamlar. Doğrusunu en iyi bilen Allah’tır.




ceren
Sun 9 December 2018, 03:45 pm GMT +0200
Esselamu  aleyküm.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim...

Sevgi.
Mon 10 December 2018, 12:09 am GMT +0200
Aleyküm selam sünnet kavramı Efendimiz in bize yapmazı öğütlediği şeyler olmalıdır gerçek bir şeye dayanmayan söz ve davranışlar sünnet olamaz

Bilal2009
Mon 10 December 2018, 02:00 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri Peygamberimiz in sünnetlerinden ve ahlakın dan ayırmasın Rabbim paylaşım için razı olsun

melda 6D
Mon 10 December 2018, 06:22 pm GMT +0200
Aleyküm selam.  Rabbim Peygamberimizin izinden gitmeyi nasip etsin inşallah

gulsahkilicaslan
Wed 19 December 2018, 07:47 am GMT +0200
Ve Aleyküm selâm, Allah razı olsun, Rabbim istikametinizi Kuran ve sünnetten ayırmasın, Amin