- Müşteri indirim kartlarının satımı caiz midir?

Adsense kodları


Müşteri indirim kartlarının satımı caiz midir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Rüveyha
Mon 23 February 2015, 11:49 pm GMT +0200
Müşteri indirim kartlarının satımı caiz midir?


   Bu faaliyeti gerçekleştiren kişi, belli işyerleri ve kurumlar ile tek tek özel anlaşmalar yaparak, göndereceği müşterilere indirim yapma garantisi almakta, bu etkinliği gerçekleştirmek, sürekli ve verimli hale getirmek için işyeri, personel ve ekipman harcamalarında bulunmakta, kısaca müşterilerine bir hizmet sunmaktadır. Müşteri ücret verip bu karta sahip olurken, aslında ilgilinin hazırladığı bu hizmet ve imkandan yararlanma hakkını satın almış olmakta, kart sadece bir sembol ve gösterge olarak ortada bulunmaktadır.

   

   Bu etkinliği yapan kişi ya da firma bir bakıma kartı satın alacak müşteri için çalışmakta, diğer bir ifade ile müşterileri ondan hizmet alımında bulunmaktadır. Bu ücret karşılığında müşteriye verilen kart, işte bu potansiyel hizmeti temsil etmektedir.

   

   İşyerinin verdiği hizmetin dini ilkelere aykırı olmaması kaydı ile yukarıda uygulama esasları belirtilen indirim kartını hazırlatıp satmada dinen bir sakınca yoktur.


saniye
Thu 7 May 2015, 06:40 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. İndirim kartlarından aklıma ilk gelen marketlerde geçerli olan indirim kartları geldi. İşverenin rızası olduğu için bu tur indirim kartlarını kullanmakta sakınca olmadığını öğrendik.

besiye7A
Thu 7 May 2015, 07:15 pm GMT +0200
Paylaşım için teşekkürler.

melda 6D
Thu 7 May 2015, 07:17 pm GMT +0200
Selamun aleyküm . İndirim kartlarını kullanmakta sakınca olmadığını öğrendik . Rahatlıkla kullanabiliriz artık :)

halim
Tue 4 October 2016, 04:33 pm GMT +0200
Ve aleykum selam ; Günümüz için önemli bir problem konusunu oluşturuyordu ve dini açıdan nasıl bir perspektik bakıldığını görünce bunda bir sakınca olmadığı görülmüş olup bu meseledende bu doğrultuda istifade edenlerden olmak duasıyla...

Allah razı olsun