- Müşriklerden Velidin İtirafı

Adsense kodları


Müşriklerden Velidin İtirafı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
müzzemmil
Thu 15 September 2011, 08:30 pm GMT +0200
Müşriklerden Velidin İtirafı

İbni Abbas'dan naklen rivayet edildiğine göre: Kureyşin ileri gelenlerinden, ayni zamanda şiir tekniğine vakıf olan Velid Bn. Muğiyre bir gün Resülüllâha gelmiş ve Kur'an'dan kendisine bir ayet okumasını istemiş. Resülüllâh Efendimiz de “İnnellâhe yemuru...» ile başlayan ayeti ona okumuş. Velid bu ayetin bir daha okumasını isteyince Resü­lüllâh, ayeti tekrar okumuş. Yaptığı bu görüşmeden ne anla­dığını soran Kureyşlilere Velid şöyle cevap vermişti :
- Vallahi onda (Kur'an'da) muhakkak bir tatlılık var, on­da muhakkak bir güzellik var, yemişi toplamakla bitmeyen bir hurma ağacına benziyor. Onu bir insan uyduramaz.
Bu durumu öğrenen Ebu Cehil Velide gitmiş ve ona, ey benim amcam, Kureyş sana verilmek üzere bir hayli mal top­lamak üzredir, der. Bunu işiten Velid, niçin diye sorar. Ebu Cehil içini açarak, ey benim canım amcam Kureyşin senden istediği tek şey, dinlediğin sözleri kötülemen, onları Muhammed uyduruyor, demendir der. Velidin cevabı ise şu olur :
- İyi bilirsin ki Kureyşin içinde benden fazla malı olan yok. Bununla beraber, sizin istediğinizi hiç yapamam. İçiniz­de şiiri benden iyi bilen olmadığını herkes bilriken, ben yalan söyleyip rezil olamam. [706]


[706] Siretür-Resül  : S. 122 Ahmet Gürkan, Kur’an’ın Nasih Ve Mensuh Ayetleri, Yeni İlahiyat Kitabevi, Ankara, 1980: 230.

ceren
Mon 21 January 2019, 02:52 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim bizleri kur anı kerimi okuyan anlayan rehberliğinde yaşayıp sahabelerin yolunda giden kullardan olalim inşallah. ..

Bilal2009
Mon 21 January 2019, 10:32 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri doğru yol olan İslam dan ayırmasın

Sevgi.
Tue 22 January 2019, 12:39 am GMT +0200
Aleyküm Selam. Rabbim bizleri hâk İslâm yolundan hiç ayırmasın inşaAllah.. Amiinn