- Müslüman gençlik bu ülkede rahat

Adsense kodları


Müslüman gençlik bu ülkede rahat

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
selsebil
Thu 27 August 2009, 04:27 pm GMT +0200


Müslüman gençliğin - Fransa ya da Almanya'daki gençlere kıyasla - kendisini en rahat İngiltere'de hissettiği bildirildi.

Lancaster Üniversitesi tarafından hazırlanan ve önümüzdeki ay kitap haline getirilecek araştırma için üç ülkede 16-25 yaş arası 2 bin 500 gençle mülakat yapıldığı belirtildi. Araştırmaya konu olan İngiltere'deki gençlerin Hint altkıtası, Fransa'daki gençlerin Cezayir ve Fas, Almanya'daki gençlerin ise Türkiye ve eski Yugoslavya'dan göç eden ailelerin çocukları olduğu kaydedildi.

Üniversite yetkilileri, araştırmanın yeni deliller ortaya koymasının yanında Avrupa'da yaşayan göçmen ailelerin çocukları hakkındaki genel inanışlara meydan okuduğunu söyledi. Yaklaşık dört yıl önce Londra'da toplu taşıma sistemine yapılan saldırılarda 52 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Avrupa'da genç Müslümanlara karşı bir panik yaşandığını kaydeden bir üniversite yetkilisi, araştırmanın sonucuna göre Asyalı ailelerden gelen İngiliz Müslümanların aslında ülkedeki diğer genç insanlardan neredeyse hiç farkının olmadığını söyledi.

Eğitim görevlisi gençlerin sadece camiye gitmekle radikal dinci olmayacağını ve etnik azınlıkların topluma entegrasyonunda İngiliz modelinin Fransız ya da Alman modeline kıyasla çok daha etkili olduğunu belirtti.

Araştırmada, İngiltere'de yaşayan Müslüman gençlerin çok az bir kısmının siyasete ilgi gösterdiği fakat Almanya'daki Türk gençlerinin ise siyasette aktif rol aldıkları kaydedildi.

Ayrıca dinin, göçmen aile çocuklarının günlük hayatında önemli bir yer tuttuğu ifade edildi.

Sems
Tue 16 February 2010, 10:04 pm GMT +0200
Paylaşımın için teşekkürler Neslinur hocam.

zahdem
Tue 16 February 2010, 11:41 pm GMT +0200
ah memleketimizde ihl de ve ilahiyatta okuyan kızlarımızda rahat olabilse.

ehlidunya
Mon 14 June 2010, 02:42 am GMT +0200
ALLAH razı olsun yine yapılan bir araştırma sonucuna göre avrupada en temiz gençliğin (kötü alışkanlıklar bakımından)bizim ülkemizde olduğu ve gençlerin bu temizliğinin dinimizin bir gereği olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtmek istiyorum ayrıca avrupa daki önyargıları kırmak içinde dinimizi tatlı dil ve hoş sohbetlerimizle inşallah kırıp islam düşmanlığını yok edebiliriz allah hepimizin yardımcısı olsun İNŞALLAH