- Musa Aleyhisselâm Ve Kavmi

Adsense kodları


Musa Aleyhisselâm Ve Kavmi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
saniyenur
Thu 30 August 2012, 08:44 am GMT +0200
Musa Aleyhisselâm Ve Kavmi

İbn-i Cerir Taberî, "...levhaları attı..." (7:150) âyetim yorumlarken uzun bir hikaye an­lattıktan sonra nihayet şu ifadede bulunur: "Musa: 'Ey Rabbim, ben bu levhalarda yara­tılış bakımından sonuncu ancak Cennete giriş bakımından birinci olan bir ümmet olduğunu gördüm. Ey Rabbim, onları benim ümmetim yap! (Allah) buyurdu: Onlar Muhammed üm­metidir."

Muhaddİs Ebû Nu'aym de Delâilü'n-Nübüvve adlı eserinde bu olayı nakletmiş ve ayrıca Hassan'dan rivayetle şunu nakletmiştir: "Bir gece, gecenin son saatlerinde bir tümsekde dikiliyorken bir ses işittim; bu en yüksek ava­zında bir insan sesiydi. Bunun bir tepenin zir­vesinde duran ve elinde bir meşale tutan Medineli bir Yahudiye ait olduğunu farkettim. İnsanlar onun etrafında toplanmışlardı. Niye bağırdığı sorulduğunda Yahudi şunları söyle­di: 'Ahmed yıldızı doğdu. Bu yıldız yalnızca nübüvvetin habercisi olarak doğar, başkaca da ufuktan tekrar zuhur etmez; bundan böyle Ahmed'den başka gelecek peygamber de kal­mamıştır."' (Delâilü'n-Nübüvve, s. 17).

Hüveyse b. Mesud nakletmektedir: "Aramız­da Yahudiler yaşardı. Yeni bir peygamber zuhur etmesinin yakın olduğundan bahseder­lerdi. (Bu Hz. Muhammed peygamberliği­ni ilân etmeden önce vuku bulan bir hadise­dir). Daima bu peygamberin Mekke'de zuhur edeceğini ve adının Ahmed olacağını söyler­lerdi. 'Şimdiye kadar böyle bir peygamber gelmedi. Bütün bunlar bizim kitaplarımızda ayrıntısı ile mevcuttur' derlerdi." (a.g.e., s. 17).

Ebû Saîd el-Hudrî, Mâlik b, Sinan'ın şöyle ri­vayet ettiğini nakletmiş tir: "Bir keresinde Benî Abd-ül Eşal kabilesine gittiğimde Ya­hudi Yuşa ile karşılaştım, bana şöyle dedi: 'Ahmed adlı bir peygamberin doğması (zu­huru) yakındır. Harem'de (Mekke) zuhur edecektir.' Daha sonra şunları ekledi: Bu yal­nızca Yuşa'nm değil, diğer Yesrib (Medine) Yahudilerinin de söylediği bir haberdir!"

Ebû Mâlik b. Sinan şöyle devam etti: "Ora­dan ayrıldım ve Benî Kurayza'ya gittim, ora­da da yakında zuhur edecek olan peygamber­den bahseden bîr grup insanla karşılaştım. (Kurayzalı) Züheyr b. Bete: 'Ahmed yıldızı doğdu! Bu yıldız sadece bir peygamber zuhur edeceği zaman doğar. Artık Ahmed'den baş­ka gelecek bir peygamber kalmadı. Onun hic­ret edeceği kasaba burasıdır!' dedi." (Ebû Nu'aym,De/â//,s. 18).

Kâbu'l-Ahbâr, babasının Yesrib'liler İçinde Tevrat'ı ve Musa'ya gelen vahyi en iyi bilen bir kimse olduğunu naklederek şöyle devam etmiştir. Bildiğini benden saklamazdı. Son saatlerinde beni yatağının başına çağırarak şöyle dedi: "Evladım, öğrenebildiğim her şe­yi sana aktardığımı biliyorsun. Hâlâ sana ak­tarmadığım iki sahife vardır ki, bunlardan bi­ri peygamberin tarifi ile ilgilidir. Onun zuhur etme zamanı yaklaşmıştır. Bunu sana söyle­meyi uygun bulmadım; ola ki bir sahtekâr bunu öğrenir de nübüvvet iddiasında bulunur ve sen de ona itaat edebilirdin. Bu iki sahifeyi senin görebileceğin bir sütuna kerpiçle sıvayarak gömdüm."

Kâbu'l-Ahbâr bu olayı nakletti ve nihayet şunları söyledi: "Bu sahifeleri aldım ve aşağı­daki satırların orada yazılı olduğunu gördüm: 'Muhammed Allah'ın elçisidir ve peygam­berlerin sonuncusudur, ondan sonra yeni bir peygamber daha zuhur etmeyecektir." (Nak­leden Ebû Nu'aym; bkz. ed-Dürrü'l-Mensûr, c. III, s. 122).


ceren
Sun 3 May 2015, 01:36 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Rabbim razı olsun paylaşımdan Saniye abla.

ÜLKÜALP10/G
Sun 3 May 2015, 01:54 pm GMT +0200
ESSELAMU ALEYKUM ALLAH RAZI OLSUN HOCAM

besiye7A
Sun 3 May 2015, 02:32 pm GMT +0200
Paylaşım için teşekkürler.