- Münafıkların tavrı

Adsense kodları


Münafıkların tavrı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Thu 28 April 2011, 09:53 am GMT +0200
Münafıkların Tavrı

Uhud'a giderken yoldan dönen ve ashab arasında nıoral bozuk­luğuna sebep olan münafıklar, yaptıklarından dolayı üzülüp pişman­lık duyacaklarına bir de tutmuş yapılanların yanlış olduğunu söyle-

yip Medine'de yeni bir kazan daha kaynatıyorlardı. Bilhassa reisIeri konumundaki Übeyy İbn Selül, Uhud'da aldığı yarayı tedavi etmeye çalışan oğlu Abdullah'ı karşısına almış:

- Senin O'nunla birlikte savaşa gitmen benim fikrim değildi; zaten Muhammed de beni dinlemedi ve çoluk çocuğun aklına uydu. Bütün bunların olacağını zaten ben görüyordum, diyordu. Babasına söz geçiremeyeceğini bile bile Hz. Abdullah:

- Allah'ın, Resfılullah ve ashabı hakkındaki takdiri her zaman daha hayırlıdır, diye mukabelede bulunmak istiyor ve babasının da kadere rıza göstermesi gerektiğini hatırlatıyordu. Ancak bütün bun­lar fayda vermeyecekti.

Bu arada bir kısım Yahudiler de boş durmuyor:

- Muhammed mülk peşinde; zira bir Nebi bu türlü şeye düçar olmazdı! Baksanıza, bedenine yara bile almış! Zaten ashabı da pe­rişan, diyerek Efendimiz'in haşa Nebi olmadığını söylemeye çalışı­yorlardı.

übeyy İbn Selfıl'ün yanında yer alan bir kısım münafıklar da:

- O öldürülenler de bizimle beraber dönmüş olsalardı öldürül­mezlerdi, diyerek ashab arasındaki vahdet-i ruhiyeyi sarsmak isti­yorlardı. Onların bu sözünü duyan Hz. Ömer, doğruca Efendimiz'­in huzuruna gelecek ve duyduklarını O'nunla paylaşacaktı. Elbette onun gibi müteheyyiç bir fıtrat, sadece paylaşmakla kalmayacak, bu adamların kellesini almak için ısrarla izin isteyecekti.

- Ya Ömer, dedi Efendimiz! Şüphen olmasın ki Allah (celle ce­laluhü), mutlaka dinini izhar edip Nebi'sini de aziz kılacaktır. Yahu­dilerle anlaşmamız var; onları öldürmek olmaz, buyurdu İnsanlığın Emini. Yerinde durmakta zorlanan Hz. Ömer:

- Ya şu münafıkları, diye ileri atıldı. Bunun üzerine Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem):

- Onlar da, 'ld ilôhe illallah, Muhammedün Resiilullah' diye şehadet getirmiyorlar mı, mukabelesinde bulundu. Boyuunu büken ama hala talebinde ısrar eden Hz. Ömer şunları söyleyecekti:

- Evet ya Resfılullah! Ama onlar bunu, kılıçtan korktukları için yapıyorlar. Şimdi ise durumlan daha da netleşti; bu sıkıntılı süreçte Allah (celle celaluhü), nasılsa içlerinde gizleyip durdukları şeyleri orta­ya çıkardı.

Doğruydu; ancak din, zahire göre hükmetmeyi emrediyordu.

Onun için Efendiler Efendisi, meseleye şu cümlelerle son noktayı koyacaktı:

- Ben, 'Eşhedü en la ilôhe illaIlah ve en ne Muhammeden Resti-

Iullah' diyen bir insanı öldürmekten menedildim.

Hz. Ömer'e bir de müjdesi vardı Allah Resülü'nün:

- Ey Ömer, diye başladı cümlesine. Ardından ilave etti:

- Bizler rüknü selamlayacağımız ana kadar bir daha Kureyş'terı

böyle bir mukabele görmeyeceğiz!

Aradan birkaç gün daha geçip de ortalık yeniden durulma­ya başlayınca Übeyy İbn SeIUl, rengini değiştirmeye başlayacak ve mii'min görüntüsü sergileme gayreti içine girecekti. Hatta cuma günü Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) hutbeye çıkıp da insanlara hitap etmek istediğinde o da ayağa kalkacak ve insanları Resülullah'ı dinleme konusunda teşvik eden sözler söyleyecekti.w

ceren
Sun 21 April 2019, 12:55 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Islama peygamber efendimize karşı duran eziyet eden munafiklari rabbim kahir etsin inşallah. Rabbim razı olsun paylasimdan kardeşim. ..

Sevgi.
Sun 21 April 2019, 01:02 pm GMT +0200
Aleyküm selâm münafık kar her zaman mümin lere karşı olmuştur uhud savaşındada yapılanların yanlış olduğunu söylemişlerdir

Bilal2009
Sun 21 April 2019, 02:54 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam Rabbim paylaşım için razı olsun Rabbim bizleri münafıklıktan korusun

gulsahkilicaslan
Mon 22 April 2019, 10:07 am GMT +0200
Rabbim münafıklıktan bizleri korusun selam ve dua ile...