- Mücevherat külçe altın ve anberin zekâtı

Adsense kodları


Mücevherat külçe altın ve anberin zekâtı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Thu 13 October 2011, 03:34 pm GMT +0200
5. Mücevherat, Külçe Altın Ve Anberin Zekâtı



10. Abdurrahman b. Kasını babasından naklediyor: Resûlul-lah'ın (s.a.v.) hanımı Hz. Aişe, kardeşinin yetim kızlarına evinde bakardı. Kızların süs için mücevherleri vardı, Hz. Aişe bunların zekâtını vermezdi.[9]

 

11. Abdullah b. Ömer, kızlarına ve cariyele­rine altın takılar takar, bunların zekâtlarını vermezdi. Süs eşyasının zekâtıyla ilgili olarak imam Malik şöyle der: Külçe altını, altın veya gümüş cinsinden mücevheri olan kimse eğer bunları kullanmıyorsa her sene kırkta bir üzerinden zekâtını verir. Zekât için nisap miktarı olan yirmi dinar altın veya iki yüz dirhem gümüş değerinden aşağı ininceye kadar zekâtını vermeye devam eder, bu miktardan azalınca zekattan düşer. Takmak için değil de bulundurmak için aldığı süs eşyasının da zektınıda vermek icap eder.Sahibinin kullanacağı, ancak tamire ihtiyacından dolayı bekletilen külçe altın ve süs eşyalarına, kullanılan süs eşyaları  gibi zekât düşmez.

imam Malik'ten: İnci, misk ve anber gibi zinet eşyasının ta­mamı zekâttan muaftır.[10]


[9] Şeybanî, 329 Ebu Hanife'ye göre, sadece altın ve gümüş zinet eşyası için zekât ödenir, yetimler ise bu mallar için zekât ödemezler.

[10] Şeybanî, 330.

sumeyye
Sat 15 November 2014, 12:14 am GMT +0200
s.a.. , konuda dipnotlara dikkat edelim insaallah ; " Ebu Hanife'ye göre, sadece altın ve gümüş zinet eşyası için zekât ödenir, yetimler ise bu mallar için zekât ödemezler. " Rabbim c.c razi olsun kardesim zekat konusunun her alaninda bilgi sahibi oluyoruz.

ceren
Sat 28 April 2018, 05:31 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Takısı olan mücevheratı olan kardeşlerimiziz zekatlarını nasıl ödeyeceklerini öğrenmiş olduk.Rabbim razı olsun bilgilerden kardeşim..

Sevgi.
Sun 29 April 2018, 11:29 am GMT +0200
Aleykümüsselam kullanılan süs eşyası mücevherat ın zekatı verilmez ancak bunlar biryerde fazladan duruyorsa o zaman zekat verilir inşaAllah