- Muameleye Dair Ayeti Kerimler Hakkındadır

Adsense kodları


Muameleye Dair Ayeti Kerimler Hakkındadır

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
armi
Wed 23 December 2009, 05:38 pm GMT +0200
                         Muameleye Dair Ayet-İ Kerimeler Hakkındadır

Bunlar, içlerinde muamelenin zikredildiği ayet-i kerimelerdir. Al­lah Teala buyurdu ki: "Kim de mümin olarak ahireti ister ve ve amelini de onun için yaparsa, işte bunların amelleri makbul olur" (İsra/19) "Her kim ahiret kazancını isterse, ona ondan veririz. Her kim de dünya kazancını isterse, ona da ondan veririz. Ama onun için ahirette nasip yoktur". (Şura/20)

Yüce Allah buyurdu ki: "İnsan için, ancak amel ettiği vardır. Onun ameli görülecektir ve yeterli ödülü verilecektir". (Necm/39-41) Kudreti eşsiz olan Allah başka bir ayette şöyle buyurmaktadır: "Geçmiş günlerde takdim ettiklerinize karşılık yeyin, için, afiyet ol­sun". (Hakka/24) Allah Teala bir diğer ayetinde şöyle buyurur: "Herkes için yaptıkları amellere karşılık dereceler vardır". (Ah-kaf/19) Allah Teala, başka bir ayette ise şöyle buyurmaktadır: "Hal­buki, ne mallarınız, ne çocuklarınızı sizi Biz´e yaklaştırır. Ancak iman edip salih amel işleyenler müstesna. İşte onların amellerine karşı, kendilerine kat kat mükafaat vardır". (Sebe´/37)

Yüce Allah bir ayetinde ise şöyle buyurmaktadır
: "İşte bu gör­düğünüz, amellerinizle varis kılındığınız cennettir". (Araf/43) Baş­ka bir ayette de şöyle buyurmaktadır: "Onların yapmış oldukları amellere mükafaat olarak kendileri için göz aydınlığından nelerin gizlenmekte olduğunu şimdi hiç bir kimse bilmez". (Secde/17)

O, diğer bir ayetinde şöyle buyurmaktadır: "Sabreden ve Rab´le-rine tevekkül eden amel sahiplerinin mükafaatları ne kadar da gü­zeldir". (Ankebut/58) Allah Teala başka bir ayetinde ise şöyle bu­yurmaktadır: "Rab´leri katında selamet yurdu onlarındır. Ve Rab´leri, evvelce işlemiş olduklarından dolayı onların Velisidir". (En´am/127) [14]

Rüveyha
Sat 3 October 2015, 02:55 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullah.Rabbim hakkıyla kendi rızasına uygun ahiret azığı hazırlayanlardan kılsın İnşaAllah.Rabbim razı olsun İnşaAllah bir çok ayetin olmasında çok güzel olmuş.Rabbim idrakimizi artırsın İnşaAllah.

ceren
Sat 3 October 2015, 03:20 pm GMT +0200
Aleykümselam.Salih bir Müslüman olarak ahireti isteyen ,iman yolunda ,islam yolunda hizmet eden ve Rabbimin rızasını kazanan kullardan olalım inşallah...