- Misvak Kullanmak

Adsense kodları


Misvak Kullanmak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sun 23 October 2011, 02:55 pm GMT +0200
Misvak Kullanmak


64. Ebû Eyyûb demiştir ki: Resûlullah {sallahu aleyhi vesellem) aynı gecede bir çok kere (ağzını) misvaklardı. (Ebû Bekir b. Ebî Şeybe)
65. Bureyde'nin bildirdiğine göre Resûlullah (sallaliahu aleyhi vesellem) gece uyandığında Berîre adındaki cariyeye misvak getirtirdi. {İbn Ebî Ömer) [74]
66. îbn Câbir'in -ki adı, Abdurrahman; künyesi Ebû Atîk'tir- bildirdiğine göre (Câbir) yatağına vardığında, gece kalktığında ve namaza gittiğinde (ağzını) misvaklardı. (İbn Câbir demiştir ki) Kendisine: "Bu misvakla sen kendine sıkıntı yaratıyorsun" dedim. O da: "Usâme'nin bana bildirdiğine göre Resûlullah (saüaliahu aleyhi vesellem) bu şekilde misvak kullanırmış" diye cevap verdi. (Ebû Bekir b. Ebî Şeybe)
67. Haram b. Osman aynı hadisi, şu ilaveyle nakletmiştir: Dedi ki: Hz. Peygamber'i (saMahu aleyhi vesellem): "Eğer ümmetime güçlük çıkaracağımdan endişe etmeseydim, mutlaka onlara misvak kullanmalarını farz kılardım" buyururken işittim. [75] (Ahmed b. Menî)
68. Abdullah b. ez-Zübeyr'in bildirdiğine göre Resûlullah "Eğer ümmetime güçlük çıkarmaktan endişe etmeseydim, mutlaka onlara her zamanda misvak kullanmayı emrederdim" buyurmuştur. (Müsedded) [76]
69. Vasile b. el-Eska' demiştir ki: Resûlullah'm (s.a.v) ashabı misvaklarını kılıçlarının bağlarına, kadınlar da başörtülerine iliştirirlerdi. (Ahmed b. Menî) [77]
70. Enes b. Mâlik'in bildirdiğine göre Peygamber (s.a.v) abdest suyunun artığıyla (ağzını) misvaklardı.[78] (Ebû Ya'lâ)
71. Ebû Bekir demiştir ki: Resûlullah'ı (sallaliahu aleyhi vesellem): "Misvak ağzı temizler ve Rabbin rızasını kazandırır" diye buyururken işittim. [79] (Ebû Ya'lâ)




[74] Bûsîrî demiştir ki: "Senedinde yer alan Münzir b. Sa'lebe el-Abdî'nin biyografisine rastlamadım." Ben derim ki: "Asla yanılmayan ve unutmayan (Allah)i eksikliklerden tenzih ederim.! Bu zat et-Tehzıb'te geçen ravilerdendir. Biyografisi hem el-Kemal'de, hem Tehzîbü'l-Kemâl'de hem de Tehzîbü't-Tehzîb'de geçmiş olup Ahmed b. Hanbel ve başkaları güvenilir olduğunu söylemişlerdir."
[75] Senedinde geçen Haram b. Osman, metruktür.
[76] İbn Ebî Şeybe, Mıısannef, I, 113. Bûsîrî'nin belirttiğine göre tabiî neslinden olan ravı bilinmediğinden hadis zayıftı.
[77] Bûsîrî'nin belirttiğine göre senedinde yer alan Yûsuf b. Atıyye zm/ı/hr.
[78] el-îthâfta belirtildiğine göre senedinde Yusuf b. Hâlid yer almıştır.
[79] Bunu İmam Ahmed, Ebû Bekir ve İbn Ömer'den nakletmiştir. İbn Ebî Şeybe ıse Âişe'den nakletmiştir. (I, 176) Bûsîrî'nin belirttiğine göre Ebû Bekir hadisinin ravuerı güvenilir kimselerdir.

ceren
Thu 12 April 2018, 01:58 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Rabbim bizleri peygamber efendimizin sünnetine tabi kalıp misvak kullanan kullardan eylesin inşallah...

Bilal2009
Thu 12 April 2018, 03:53 pm GMT +0200
Aleyküm Selam. Misvak kullanmak Peygamberimizin sünnetlerindendir. Rabbim bizlere sünnetlere uyanlardan etsin inşaAllah

Sevgi.
Fri 13 April 2018, 06:08 am GMT +0200
Aleyküm Selam.  Rabbim bizlere herdaim Peygamber Efendimizin sünnetlerine hakkıyla uyanlardan eylesin inşaAllah

sedanurr
Fri 13 April 2018, 11:44 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Peygamber imizin sünnetine her daim uyalım inşaAllah