- Mirac ve mucizeler

Adsense kodları


Mirac ve mucizeler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Hadice
Sat 15 January 2011, 08:51 pm GMT +0200
Mirac ve Mucizeler


214. Semâvî ödül ve nimetler daima ALLAH’tan gelen birtakım sınav ve denemelerden sonra ortaya çıkarlar.263 Bütün peygamberlerin kaderi, örneğin Adem (Kur’an: 20/120 vs.), İdris (K: 19/57), İbrahim (K: 6/75), Yûsuf (K: 12/24, 33-34), Mûsa (K: 7/143), İsâ (K: 4/158) hep böyle olmuştur. Muhammed (AS) için de durum farklı olmayacaktır:

215. O, ilahi tebliğ görevine başladığı andan itibaren en zor sınavlara katlanmış ve giderek daha da büyüyen bir dizi kesintisiz zorluk ve sıkıntıdan başka bir şey görmemişti. Ama ALLAH’a olan inancını ve ALLAH’ın kelâmını yüceltmek için gösterdiği sarsılmaz kararlılığı hep koruyagelmişti. Sahabelerinin büyük bir bölümü Habeşistan’a hicret etmişti. Bu sınavların sonuncusu ise o ürkütücü toplumsal boykot olayıydı. Bu sıkıntı henüz atlatılmıştı ki, sadık eşinin ve kudretli amcasının ölümleriyle âdetâ onun iki kanadı kırılmıştı. Denediği son ihtimal olan Tâ’if’teki akrabalarının yanında bir sığınak arama girişimi ise, önceki bölümde görüldüğü gibi başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Maddi imkânların yetersizliği yüzünden ümitsizliğe boğulduğu halde, ALLAH’a olan inancı daha da pekişmişti.

216. İşte bu koşullar içerisinde iken, Muhammed (AS) ilâhî ödüle hak kazandı: En büyük mucize meydana gelmiş, ALLAH onu semâya davet etmiş ve onu huzuruna kabul ederek şereflendirmişti.

217. Bu olayın ayrıntılarına girmeden önce, genel olarak “mucize”den söz etmek yersiz olmayacaktır.

Mucizeler

218. Kur’an-ı Kerim, birçok peygamber hakkında mucizelerden söz eder: Tufan ve Nuh’un Gemisi, ateşin İbrâhim’i yakmaması, Musa’nın asasının yılana dönüşmesi, Ya’kûb’un, oğlu Yûsuf’un bulunduğu yolunda vahiyler alması, İsâ’nın hastaları iyileştirmesi vs. gibi. Kendisinden önceki peygamberler ALLAH katından bu şerefe erişirlerken, peygamberlerin peygamberi, Hâtemü’l-Enbiyâ olan Muhammed (AS) nasıl olur da benzer alâmetlere sahip olmazdı? İslam tarihi de kendisine bu konuda çok sayıda mucize atfetmiştir.

219. Kur’an, peygamberlerin gösterdiği mucizelere değinirken, bu mucizelerin peygamberlere değil, bizzat ALLAH’a ait bir fiili olduğunu da hemen peşinden ekler: ALLAH, onları onurlandırmak ve kutsal görevlerini yerin

Derya 7/B
Sun 18 January 2015, 11:21 pm GMT +0200
Allah Peygamber efendimizi mucize göstermek için bize sunmamıştır,ondan örnek almamız için bize sunmuştur.