- Miraç gecesi, insanlığa ilahi bir ihsandır

Adsense kodları


Miraç gecesi, insanlığa ilahi bir ihsandır

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Tue 28 June 2011, 02:24 am GMT +0200
Miraç gecesi, insanlığa ilahi bir ihsandır

Peygamberimiz Hz.Muhammed (sav)'in şahsında “insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku; varlığın özüne yolculuk” anlamına gelen Miraç, yarın gece kutlanacak

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) şahsında “insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku; varlığın özüne yolculuk” anlamına gelen Miraç Kandili, yarın kutlanacak.

İslam dünyasının kutsal ayı Ramazan’ın da içinde bulunduğu Regaip, Miraç ve Berat kandilleriyle Kadir Gecesi’nin idrak edildiği “üç aylar”, 3 Haziran Cuma günü başlamıştı.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.), Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, üç ayların ilki olan Recep ayında idrak ediliyor.

Hz. Peygamber, Miraç Gecesi Cenab-ı Hakk’ın daveti üzerine Cebrail’in rehberliğinde Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Beş vakit namaz da bu gece farz kılındı.

SİNANOĞLU: MİRAC KANDİLİ, NİYAZDA BULUNMAMIZ İÇİN FIRSATTIR

Mirac kandili ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Miraç mucizesinin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) en büyük mucizelerinden biri olduğunu söyledi. “Birçok ilahi lütuf ve ihsanla dolu mübarek bir geceye yaklaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Sinanoğlu, bu kandilin kulluk bilincine ulaşarak, dua ve niyazda bulunulması için fırsat olduğunu hatırlattı.
Sinanoğlu, “Bu gecede ilâhi rıza ve desteği kazanacak işler yapılmalı. İç dünyamıza dönüp kendimizi sorgulamamız, kulluk bilincine ulaşarak dua ve niyazda bulunmamız gerekir. Miracın, manevi yükselişimiz olduğunu, onun da gönül ve ruh temizliğinden geçtiğini unutmayalım” dedi.

CANBOLAT: MİRAÇ İLAHİ BİR İHSAN, ONU İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Adana Müftüsü İsmail Canbolat ise, “Peygamberimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.) için pek büyük şan ve şereflerle dolu olan Miraç mucizesi, Müslümanlar için de ilahî rahmetler ve lütuflarla doludur. Bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmek gerekir” dedi.

Canbolat, yaptığı açıklamada, “Peygamberimiz’in (s.a.v.) hayatı içinde önemli bir yeri olan Miraç, Allah’ın sevgili resulünden başka hiç kimseye sunulmayan ilahî bir ihsandır. Yüce Peygamberimiz (s.a.v.) için pek büyük şan ve şereflerle dolu olan Miraç mucizesi, biz Müslümanlar için de ilahî rahmetler ve lütuflarla doludur” diye konuştu.

MÜ’MİN’İN MİRACI İSE NAMAZDIR

Müftü Canbolat, Miraç olayının Müslümanlar için en önemli sonuçlarından birisinin namaz olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Namaz, bize bir Miraç hediyesidir. Bilinçli olarak kılınan namaz mü’minin miracıdır. Onun içindir ki namaz mü’minin miracı olmuştur. Nasıl ki yüce Peygamberimiz (s.a.v.) Miraç’ta vasıtalardan arınmış olarak Mevlası ile karşı karşıya geldi ise, mü’min de namazda vasıtasız olarak doğrudan doğruya Rabbinin huzuruna çıkar; sadece O’na kulluk etme ve sadece O’ndan yardım isteme fırsatı bulur. Eğer mü’min, günde beş vakit namazını dikkatle ve huşu içerisinde kılacak olursa, o namaz onun için bir miraç olur, kul onunla Hakk’a yol bulur. Bu geceyi ihya ederken, bu gecede vahyedilen üstün gerçeklere kulak vermeliyiz. Yalnız Yüce Mevla’ya kulluk etmeli, O’na hiçbir şeyi ortak koşmamalıyız.”

Akit
 

saniyenur
Tue 28 June 2011, 03:10 am GMT +0200
“insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku; varlığın özüne yolculuk”= Miraç

“Namaz, bize bir Miraç hediyesidir. Bilinçli olarak kılınan namaz mü’minin miracıdır. Onun içindir ki namaz mü’minin miracı olmuştur. Nasıl ki yüce Peygamberimiz (s.a.v.) Miraç’ta vasıtalardan arınmış olarak Mevlası ile karşı karşıya geldi ise, mü’min de namazda vasıtasız olarak doğrudan doğruya Rabbinin huzuruna çıkar; sadece O’na kulluk etme ve sadece O’ndan yardım isteme fırsatı bulur. Eğer mü’min, günde beş vakit namazını dikkatle ve huşu içerisinde kılacak olursa, o namaz onun için bir miraç olur, kul onunla Hakk’a yol bulur.

Rabbim varlığımızn özünü bulabilenlerden eylesin bizleri.Miraç kandilimizi en hayırlı bir şekilde ihaya edebilmeyi nasip etsin inş.Rabbim razı olsun faydalı bir paylaşım olmuş inş.

Canani
Tue 28 June 2011, 08:02 am GMT +0200
Rabbim razı olsun paylaşım için...Yararlı olması duasıyla...Miraç kadilinde miraca yükselenlerden tek kandil günü değil sevgilinin bizlere verdiği 5 vakit randevude huzuruna aşk ile ihlas ve samimiyetle varanlardan eylesin Rabbim dualrda buluştur güzel mevlam cümlemizin yar ve yardımcısı olsun...

SevD@_GüLü
Tue 28 June 2011, 11:38 am GMT +0200
Allah razı olsun paylaşımınız için.. miraç kandilini miraca yükselenlerden eylesin cümlemizi inşAllah

Canani
Tue 28 June 2011, 12:30 pm GMT +0200
Amin amin amin kardeşim Rabim dularımızı kabul etsin....

RAMAZAN 7/D
Sun 23 April 2017, 12:22 pm GMT +0200
Es Selamun Aleykum . Bu gece ulasacagimiz Mirac Kandili ile ilgili programlar camilerimizde hazirlaniyor . Insallah katilip bu kutlu geceyi hakkiyla eda edebiliriz .

Allah cc razi olsun

melda 6D
Sun 23 April 2017, 12:28 pm GMT +0200
Aleyküm selam . Bu geceyi hakkıyla değerlendirelim . Kulluk bilincine ulaşırız inşallah .  Miraç  ' ın hediyesi olan namazlarımızı hakkıyla kılalım inşallah.

HALACAHAN
Sun 23 April 2017, 12:39 pm GMT +0200
Aleykum selam
Namaz, bize bir Miraç hediyesidir. Bilinçli olarak kılınan namaz mü’minin miracıdır. Onun içindir ki namaz mü’minin miracı olmuştur

Rüveyha
Sun 23 April 2017, 12:56 pm GMT +0200
Ve aleykümselam.. Mevlam kandilimizi mübarek kılsın.. Bugün edilen tüm dualar kabul olsun inşallah.. Çok güzel bir paylaşım

Sevgi.
Sun 23 April 2017, 03:09 pm GMT +0200
Ve Aleyküm Selam.  Allah'ın lütfu Rahmeti öylesine güzelki biz kullarına Miraç hediyemiz olan Namazı bahşetmiş. Namaz mümi'nin Miracıdır. Bilinçli kılınan Namaz ise hiç şüphesiz ki kişiyi vasıtasız Rabbine yakınlaştırmaya vesile olur. Oyüzden kıldığımız her Namaz'ın kıymetini bilenlerden olalım inşaAllah.
 Bu güzel bilgiler için Allah Razı olsun...

Bilal2009
Sun 23 April 2017, 04:37 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri mucize olan namazi terk etmeyenlerden eylesin Rabbim paylasim icin razi olsun

Mustafa/Samed
Sun 23 April 2017, 05:02 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Rabbim peygamberimizin yolundan ayırmasın. Paylaşım için Rabbim razı olsun.

Rüveyha
Sun 23 April 2017, 10:29 pm GMT +0200
Ve aleykümselam. Amin ecmain İnşallah.. Paylaşım için Allah razı olsun.. Rabbim bu gece edilen ibadetleri duaları kabul etsin inşallah