- Meslek Şuuruna Sahip Olmak

Adsense kodları


Meslek Şuuruna Sahip Olmak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Eslemnur
Fri 22 October 2010, 10:37 pm GMT +0200
f. Meslek Şuuruna Sahip Olmak ve Bunu Öğrenci­lere de Kazandırmak


Öğretmen ve öğreticilerin icra ettikleri mesleğin şuurunda olmaları ve bunun gereklerini yerine getirme hususunda hassa­siyet göstermeleri de, öğrencilerin öğretmenlerde görmek iste­dikleri bir özelliktir. Öğrenciler, din eğitiminin faziletinin kendi­lerine yeterli ve iyi bir şekilde anlatılmasını isterken, öğretmen ve öğreticilerin de bu faziletin şuurunda ve değerini bilen kim­seler olmalarını arzu etmektedirler. Bir öğrencinin, "Öncelikle din eğitimini öğreten ve öğrenenler, bu davaya tam mana­sıyla gönül vermiş olmalı, Hz. Peygamberin vârisi oldukları­nı unutmamalıdırlar. Öğrencilere öncelikle bu duygu aşı­lanmalıdır" ifadeleriyle dile getirdiği bu gerçek, daha önce ya­pılan bir araştırmada da,"öğretmenlerce öğrencilerine İmam-Hatiplik ruhu aşılanmalıdır" şeklinde, müdürlerin istekleri arasında yer almıştır.[742]

Buraya kadar zikredilenler, öğretmen veya öğreticilerin ki­şilik ve karakterleriyle yakından alâkalı konular olup, öğrencilerce ısrarla arzulanan ve her birinin teorik ve pratik gerekçeleri bulunan hususlardı. Öğretmenin kişilik ve karakterinin bu araş­tırmada en önemli husus olarak ortaya çıkmasından ötürü de­nilebilir ki, bundan sonra zikredilecek şartların birçoğu gerçek­leşmemiş olsa bile, öğretmenin kişilik ve karakteri başlığı altın­da sıralanan hususlar tam manasıyla tahakkuk edecek olursa, gerek yaygın gerekse örgün din eğitiminde ideale yakın bir eğitim-öğretime ulaşılabilecektir denilebilir. Zira, gerek meslekî-pedagojik formasyon, gerekse fizikî kapasite yetersizliği konu­sundaki olumlu gelişmeler, hiçbir zaman öğretmenin kişilik ve karakteri konusundaki eksikliği gideremeyecektir.

HALACAHAN
Fri 25 November 2016, 03:55 pm GMT +0200
Meslegine asik bir ogretmenin dersine o dersi dinlemeye asla doyum olmuyor..Boyle ogretmenlerimizin Allah sayilarini arttirsin..