- Mescidi Aksa nın Fazileti

Adsense kodları


Mescidi Aksa nın Fazileti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 12 October 2011, 10:43 am GMT +0200
Mescid-i Aksa'nın (Kudüs'ün) Fazileti


1264. Abdullah b. Ahmed ez-Zühd'de senediyle Süleyman b. Keysân Ebû İsa el-Horâsânî'den şöyle dediğini nakletmiştir: "Kim, Mescid-i Aksa'da farz bir namazı cemaatle kılarsa, ona yirmi beş bin namaz sevabı verilir. Kim bunu tek başına kılarsa, ona da bin namaz sevabı verilir."

1265. Ebû Umâme demiştir ki: Hz. Peygamber'in (sallallahu aleyhi vesellem) eşi Meymûne binti't-Hâris: "Ya Resûlallah! Bize Beytü'l-Makdis'i anlat!" dedi. O da: "Orası diriliş (neşr) ve toplanma (haşr) yendir. Oraya gidiniz ve orada namaz kılınız. Zira orada kılınan bir namaz, diğer yerlerde kılınan bin namaz gibidir" buyurdu. Meymûne: "Ya Resûlallah! Eğer oraya gitmeye gücümüz yetmezse ne yapalım?" diye sorunca da: "O zaman oraya, aydınlatılması için zeytinyağı  hediye edersin.   Kim  oraya  bir şey [244] hediye  ederse,   orada namaz kılmış kimse gibi sevap kazanır" buyurdu. (Ebû Yala)
Ben derim ki: Yahya ve hocası son derece zayıftırlar. Bu senet hatalıdır. Zira hadisi Ziyad b. Ebî Şevde kardeşinden, o da Osman'dan, o da Meymûne'den -ki bu, Hz. Peygamber'in eşi değil- rivayet etmiştir. Yahya veya Amr [245] senedi karıştırmıştır. Ebû Dâvud ve İbn Mâce'de rivayetin doğrusu yer almıştır. [246]



[244] Asıllarda bu şekilde geçmiştir. Ama M. ez-Zevâid'de bunun yerine "zeytin yağı" sözcüğü yer almıştır.
[245] İbn Husayn.
[246] Heysemî demiştir ki: "Hz. Peygamber'in azatlı cariyesi Meymûne'nin hadisinin bîr kısmım Ebû Dâvud nakletmiştir." (IV, 7).

ceren
Sun 15 April 2018, 02:42 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim bizleri mescidi kasayı ziyaret eden feyzine rahmetine erişen kullardan eylesin inşallah. ..

Sevgi.
Sun 15 April 2018, 02:46 pm GMT +0200
Aleykümüsselam Mescidi Aksa Müslüman ların ilk kıblesi dir burada yapılan ibadetler çok değerlidir sevabıda ona göre çoktur inşaAllah